Je bent als volwassene laaggeletterd, als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak heb je dan ook moeite met digitale vaardigheden. Dan vind je bijvoorbeeld omgaan met een computer of een smartphone lastig. Een volwassene die laaggeletterd is, is geen analfabeet. Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving.

Hulp

Ken of ben jij iemand die graag beter wil leren schrijven of lezen? Doe dan een gratis taalcursus bij de Bibliotheek. Loop eens binnen! Of stuur een berichtje naar digitaalhuis@bibliocenter.nl of bel naar 088 2432000.

Leudals Taalakkoord

In gemeente Leudal heeft één op de tien mensen die werken moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. De gemeente Leudal zet zich samen met maatschappelijke partners in op het terugdringen van laaggeletterdheid. Hiervoor is het Leudals Taalakkoord gesloten. Het Leudals Taalakkoord is een samenwerkingsverband tussen meerdere partners in Leudal. Deze organisaties zetten zich samen in om het taboe rondom laaggeletterdheid te doorbreken, het thema laaggeletterdheid meer bekendheid te geven en laaggeletterden te signaleren waarna ze worden gemotiveerd om aan de slag te gaan met het verbeteren van hun basisvaardigheden.

We willen als gemeente alle inwoners, verenigingen en ondernemers oproepen om zich aan te sluiten bij het Leudals Taalakkoord. Samen met alle partners van het Leudals Taalakkoord werken wij aan een sterke samenleving, waarbij alle inwoners van Leudal kunnen lezen, schrijven en/of rekenen.

Meer informatie

Voor meer informatie, kijk ook eens op https://www.lezenenschrijven.nl/

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met beleidsondersteuner Tamara Goossens of beleidsmedewerkster Pien Kerkhofs. Zij zijn bereikbaar via t.goossens@leudal.nl of p.kerkhofs@leudal.nl of via het algemene telefoonnummer van de gemeente Leudal (0475) 85 90 00.