Verkoop gemeentelijke panden

In verband met een pilotproject brengen wij de volgende vier panden in de verkoop:

  • Hunsel, voormalig gemeentehuis
  • Hunsel, Bruggerhof (gemeentelijk monument)
  • Heythuysen, voormalige Rabobank
  • Haelen, voormalig gemeentehuis

Vanwege het coronavirus is de start van de verkoop tot nu toe uitgesteld.

We starten vanaf eind juli met de verkoop van het voormalige gemeentehuis en Bruggerhof. Deze panden zijn beiden gelegen te Hunsel. Medio september/oktober 2020 start vervolgens de verkoop van de twee overige panden.

Maatschappelijke meerwaarde

Indien kopers deel willen nemen aan de pilot dienen ze aan de gemeente Leudal een plan te overleggen waarin wordt aangegeven welke invulling de koper aan het betreffende pand wil geven.

Daarnaast dient men een bod uit te brengen. Een belangrijk onderdeel van de pilot voor de 4 panden is de maatschappelijke meerwaarde die het pand krijgt na realisatie van het plan.

Verkoopproces

Kandidaten kunnen de gegevens van het verkoopproces en de bijbehorende stukken inzien via deze website. Ook kunnen deze gegevens ook op aanvraag per e-mail worden toegestuurd. Daarnaast is het mogelijk voor potentiële kopers om de panden, op afspraak, te bezichtigen.

Procedure

De inschrijfperiode voor de panden Bruggerhof en gemeentehuis Hunsel sluit op 2 oktober 2020. Na de inschrijfperiode worden de plannen beoordeeld door de gemeente Leudal. Het college maakt aansluitend een keuze. 

Bekijk onderstaand uitgebreide informatie over de panden.