Rijksoverheid

Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) voor energie-intensief MKB

Het kabinet is bezig met de uitwerking van een specifiek pakket voor het energie-intensieve mkb. Het kabinet introduceert een specifieke subsidieregeling voor de energiekosten voor het energie intensieve MKB: de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK). De TEK vergoedt een deel van de stijging van de energiekosten voor 2022 en 2023. Voor de uitvoering van de subsidieregeling is de minister van Economische Zaken en Klimaat in gesprek met energieleveranciers. 

Bekijk de meest actuele informatie over de TEK(externe link)

Voor ZZp’ers en kleingebruikers

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot € 0,40 per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kWh. Voor het energieverbruik boven het plafond betalen huishoudens en andere kleinverbruikers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract. Voor november en december ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van € 190 per maand.

Meer informatie over het prijsplafond(externe link)

Gemeente

Duurzaamleudal

Leudal wil een gemeente zijn waar mensen met plezier wonen, werken en recreëren, nu en in de toekomst. Gelet op de klimaatverandering is dat niet vanzelfsprekend. Sterker nog: als gevolg van CO₂-uitstoot warmt de aarde op en zien we gevolgen als extreme hitte, droogte en wateroverlast. Dat vraagt om grote veranderingen in ons energiegebruik: maximale energiebesparing, maximaal gebruik van duurzame energie en het in hoog tempo beperken van het gebruik van fossiele brandstoffen. In de gemeente gaan we ons richten op meerdere gebieden, namelijk: aardgasloos Leudal, energie besparen in woningen, energie besparen in bedrijven en zonnepanelen op alle daken. 

Meer informatie over Duurzaam Leudal(externe link)

Hulp bij geldzaken en schulden
 

Meer informatie  over geldzaken en schulden 

Bijstand voor zelfstandigen


Meer informatie over bijstand voor zelfstandigen

Ondernemersteam

Het Ondernemersteam is er voor alle ondernemers in Leudal. Of u nu een startende ondernemer of een gevestigde ondernemer bent. U kunt bij het Ondernemersteam terecht met alle ondernemersvragen aan de gemeente. Ook als het gaat om vragen over de energiecrisis. 

Meer informatie en contactgegevens Ondernemersteam

Gemeenschapshuizen- sport en sociaal/culturele accommodaties

Gemeenschapshuizen, sport- en sociaal-culturele accommodaties krijgen compensatie in de energielasten.  Ze worden aangeschreven per e-mail. Indien dit bericht niet ontvangen is, stuur dan een mail naar: energiekosten@leudal.nl.

Partners

Energiescan voor MKB

Stichting Groene Economie Limburg wil zich inzetten voor het duurzaam ondernemen door het MKB. Wij zijn te beschouwen als de rechtsopvolger van het bekende Innovatiehuis MKB, dat de afgelopen jaren provincie-breed vele activiteiten en projecten heeft ontwikkeld en uitgevoerd om ondernemers te helpen met innoveren. 

Meer informatie over de energiescan(externe link)

Duurzaamheidsinvesteringen

Om de financieringsmogelijkheden voor verduurzamingsinvesteringen door het mkb te vergroten is de BMKB verruimd met een groen luik, de BMKB-G. De BMKB-G is bedoeld voor mkb'ers met hooguit 250 personeelsleden. 

Meer informatie(externe link)

Advies op maat

Iedereen kan iets doen voor het klimaat. Soms omdat het moet. Soms omdat het geld oplevert. Zoals een lagere energierekening door isolatie van je bedrijfspand. Of zelf energie opwekken met zonnepanelen. Net wat voor jouw bedrijf het beste is. De overheid ondersteunt je hierbij met informatie en subsidies. 

Meer informatie(externe link)
 

Circulair ondernemen

Geld verdienen aan afval, slim samenwerken in de keten, op zoek naar een circulair business model?

Je wil als bedrijf duurzaam groeien en circulariteit en energietransitie onderdeel van jouw onderneming maken! Dat is mooi, maar hoe pak je dit aan? Keyport helpt ondernemers in de regio met groener ondernemen. Wat jouw vraag ook is, wij vinden altijd wel een oplossing. Hiervoor hebben we effectieve projecten en tools ontwikkeld. Concreet en doelgericht.

Meer informatie over Keyport(externe link)