Wat is het?

Hebt u moeite met de administratie van uw financiën (geldzaken)? Vraag of iemand uit uw familie of een van uw kennissen u helpt of neem contact op met het Maatschappelijk Werk.

Op de website van het Nibud staat een stappenplan voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo hebt u al uw geldzaken op één plek bij de hand. Lukt het u niet meer om uw schulden af te betalen? Schuldhulpverlening is bedoeld voor personen of gezinnen die zelf hun schulden niet meer kunnen betalen. U kunt schuldhulpverlening vragen bij de gemeente.

Kijk voor meer informatie op de website van de brancheorganisatie NVVK

Wat moet ik doen?

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor schuldhulpverlening kunt u contact opnemen met de gemeente. De schudhulpverlener zal u enkele vragen stellen om te kunnen beoordelen of schuldhulpverlening een oplossing voor kan zijn.

Schuldhulp voor ondernemers

Hebt u een eigen bedrijf? Dan kunt u schuldhulpverlening vragen bij uw boekhouder, een advocaat, banken of het Instituut Midden en Kleinbedrijf. Ook kunt u bijstandsverlening voor zelfstandigen bij de gemeente aanvragen.

Hoe lang duurt het?

Vraagt u schuldhulpverlening aan bij de gemeente? Dan kunt u binnen 2 weken een eerste gesprek krijgen. In dringende gevallen kunt u binnen 3 werkdagen een gesprek krijgen. Hiervan is sprake als bijvoorbeeld een woningontruiming dreigt en er dreiging afsluiting gas, electra of water is.

Een schuldregelingstraject duurt ongeveer drie jaar.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie?

Marij de Loo

Marij de Loo

Medewerker Burgerbedrijvenplein