Wat is het?

Hebt u moeite met de administratie van uw financiën (geldzaken)? Vraag of iemand uit uw familie of een van uw kennissen u helpt of neem contact op met het Maatschappelijk Werk.

Op de website van het Nibud staat een stappenplan voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo hebt u al uw geldzaken op één plek bij de hand. Lukt het u niet meer om uw schulden af te betalen? Schuldhulpverlening is bedoeld voor personen of gezinnen die zelf hun schulden niet meer kunnen betalen. U kunt schuldhulpverlening vragen bij de gemeente.

Kijk voor meer informatie op de website van de brancheorganisatie NVVK

Wat moet ik doen?

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor schuldhulpverlening kunt u contact opnemen met de gemeente. De schuldhulpverlener zal u enkele vragen stellen om te kunnen beoordelen of schuldhulpverlening een oplossing voor kan zijn.

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor schuldhulpverlening kunt u contact opnemen met Verder via telefoonnummer 0345-479779 of e-mailadres leudal@verdergroep.nl

Schuldhulp voor ondernemers en zzp-ers

Hebt u een eigen bedrijf en heeft u schulden? Neem contact op met de gemeente, wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 0475 85 90 00.  

Ook kunt u bijstandsverlening voor zelfstandigen bij de gemeente aanvragen.

Hoe lang duurt het?

De schuldhulpverlener zal u enkele vragen stellen om te kunnen beoordelen of schuldhulpverlening een oplossing voor kan zijn. Vraagt u schuldhulpverlening aan bij de gemeente? Dan kunt u binnen 2 weken een eerste gesprek krijgen. In dringende gevallen kunt u binnen 3 werkdagen een gesprek krijgen. Hiervan is sprake als bijvoorbeeld een woningontruiming dreigt en er dreiging afsluiting gas, electra of water is.

Een schuldregelingstraject duurt ongeveer 18 maanden. 

Hulp bij urgente nood voor inwoners

Zit u (bijna) in financiële nood? Een hulp- of dienstverlener kan dan voor u een aanvraag doen bij Stichting Urgente Noden Midden-Limburg (SUN Midden-Limburg). Als andere loketten gesloten blijven, bieden zij een financiële bijdrage, een bijdrage in natura of een renteloze lening uit het Sociaal Leenfonds. 

Meer informatie en de werkwijze van SUN