Van 11 t/m 19 maart is het Boekenweek. Een week waarin lezen en boeken in de schijnwerpers staan. Om aandacht te vragen voor het belang van lezen ging wethouder Huub van Helden voorlezen bij bewoners van Zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen.

Meedoen

"Kunnen meedoen in de samenleving begint vaak bij lezen en schrijven. We zien dat er een taboe heerst rond laaggeletterdheid. Dat moet doorbroken worden, want het erkennen van dit ontwikkelpunt vormt de start van persoonlijke groei voor jong en oud. Daar zetten we ons gezamenlijk voor in, want in Leudal moet iedereen kunnen meedoen", aldus wethouder Huub van Helden.

Lokale aanpak

Aan de hand van het Leudals Taalakkoord pakt de gemeente laaggeletterdheid in Leudal aan. Dit gebeurt samen met partners als Bibliocenter, Stichting Lezen en Schrijven en Synthese. Bewustwording, signalering, motivering en aanpakken staan centraal in het taalakkoord.

Gratis taalcursus

Ken of ben jij iemand die graag beter wil leren schrijven of lezen?  Doe dan een gratis taalcursus bij de bibliotheek. Loop eens binnen! Of stuur een berichtje naar digitaalhuis@bibliocenter.nl of bel naar 088-432000.