De afgelopen dagen zien we op social media steeds meer berichten en reacties waarin gezegd wordt dat er in de gemeente Leudal minder mogelijk is ten aanzien van corona maatregelen, dan bijvoorbeeld in omliggende gemeenten. In de beleving van sommige mensen is dit een kwestie van een starre houding van de gemeente en haar bestuur. Burgemeester Schmalschläger reageert hierop: 

“We hebben in Leudal vanaf de eerste corona maatregelen strikt toegezien op het naleven van deze regels. Uw gezondheid en die van uw naasten gaan mij als uw burgemeester, maar vooral als medemens, enorm aan het hart. We moeten de gevolgen van corona echt niet onderschatten. Nu de regels steeds meer versoepeld worden, merken we dat er hier en daar sprake is van een grijs gebied over wat wel en niet mag. Bijvoorbeeld als het gaat om de vraag of biljarten en darten is toegestaan of niet. We bevinden ons nog altijd in een situatie waarin de voorzitter van de Veiligheidsregio de leiding heeft en ik als lokale burgemeester de regels in de regionale noodverordening dien op te volgen. Dit is wat ik doe en dit is ook wat ik de medewerkers van de gemeente Leudal vraag om te doen. Concreet geldt dus voor het voorbeeld van biljarten en darten dat het gezien wordt als binnensport en dat dit dus vandaag de dag nog niet is toegestaan.

Wel vind ik dat we met alle burgemeesters van de Veiligheidsregio moeten bekijken hoe we binnensport op een veilige manier vlug weer mogelijk kunnen maken. Ik zal dit dan ook ter sprake brengen in het veiligheidsberaad van deze week. Als burgemeester van Leudal wil ik dat u kunt vertrouwen op mij en deze gemeente. Ik ga hierbij uit van eenieders goede intentie en hoop dat u dit ook kunt doen. Mochten de corona maatregelen bij u tot vragen leiden, laten we elkaar dan vinden in een goed gesprek in plaats van in negatieve reacties online.”

Lieve mensen, blijf gezond!

Désirée Schmalschläger 
Burgemeester gemeente Leudal