Zien - Melden - Volgen

 1. Momenteel bezig: Zien

  Samen kunnen wij meer dan alleen, dat geldt ook voor de openbare ruimte.
  Is er iets kapot op straat of in uw buurt, ziet u vervuiling of merkt u overlast?

 2. Afgerond: Melden

  Maak dan een melding in de BuitenBeter app.
  In een paar simpele stappen geeft u direct alle benodigde informatie over de melding door aan de gemeente. 

 3. Momenteel bezig: Volgen

  Uw melding komt direct binnen bij ons en wij kunnen aan de slag.
  In de app kunt u de status van uw melding op de voet blijven volgen.  

Hoe kunt u melden?

Melden via de BuitenBeter app.

U kunt deze app downloaden via Google Play (Android) of de App Store (iOS):

Google Play (Android)     App Store (iOS)
Als u uw melding via de BuitenBeter app doet, kunnen wij u het beste en snelste helpen. 

Melden via de website

Als u de melding liever via de website wil doen, dan is dat ook mogelijk. 

Direct melden(externe link)

Wij kunnen u beter en sneller helpen als u de melding via de BuitenBeter app doet. Houd rekening met een langere afhandeltermijn als u de melding via de website doet. 

Telefonisch melden

Als u liever belt, kunt u uw melding op werkdagen telefonisch doorgeven via het algemene telefoonnummer van de gemeente: (0475) 85 9000. Bekijk van tevoren onze actuele openingstijden.

Wij kunnen u beter en sneller helpen als u de melding via de BuitenBeter app doet. Houdt u dus rekening met een langere afhandeltermijn als u de melding telefonisch doet. 

Op de hoogte gehouden worden?

Geeft u uw e-mailadres door en geeft u akkoord om op de hoogte gehouden te worden? Dan ontvangt u elke keer als de status van uw melding wijzigt van ons een e-mail. 

Doet u dit niet, maar heeft u wel het meldnummer, dan kunt u ook via de BuitenBeter app of de website van de gemeente Leudal uw melding volgen. 

Waarom is melden zo belangrijk?

U bent de oren en ogen in onze Openbare Ruimte. Door een melding te maken draagt u bij aan een fijn en leefbaar Leudal. Wij werken ook samen met politie om een zo compleet mogelijk beeld te hebben van overlastsituaties in de Openbare Ruimte van Leudal. Met uw melding helpt u ons gericht onderzoek te doen om de dorpen samen veilig en leefbaar te houden.

Wat u niet kunt melden

 • Overlast van bomen van anderen

  Dit is een privaatrechtelijke kwestie die u zelf met uw buren moet oplossen (meer informatie: bomenstichting.nl(externe link)). De gemeente kan hier niets aan doen. U kunt gebruik maken van rechtsbijstand of buurtbemiddeling(externe link)

 • Achterpaden/brandpaden (bijv. meldingen over groen, bestrating, schuttingen)

  Deze grond is bijna altijd eigendom van een particuliere woningeigenaar of woningbouwvereniging (huurwoningen). U zoekt zelf met hen naar een oplossing, de gemeente kan hiermee niet helpen. 

 • Verstopt riool op eigen grond

  Een verstopping in uw woning of in de riolering op eigen terrein moet u zelf oplossen, hiervoor kunt u niet bij de gemeente terecht. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die u hiermee kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op de pagina Rioolverstopping

Direct actie nodig?

Is het noodzakelijk dat er direct actie wordt ondernomen? Is er bijvoorbeeld sprake van een gevaarlijke situatie voor u of uw omgeving en is het gemeentehuis op dat moment gesloten? Bel het centrale nummer van de politie 0900 - 88 44.