Rioolverstopping

Wat u kunt doen bij een rioolverstopping hangt af van de locatie van de verstopping

  • De gemeente moet zorgen voor onderhoud van het openbare riool.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor het riool op uw eigen terrein.

Rioolverstopping oplossen?

Een verstopping in uw woning of in de riolering op eigen terrein moet u zelf oplossen, hiervoor kunt u niet bij de gemeente terecht. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die u hiermee kunnen helpen.

Laat eerst onderzoeken waar de oorzaak van de verstopping zit. Hiervoor moet u de erfafscheidingsput op (laten) graven. Op de bouwtekening staat dit vaak aangegeven of u kunt de gegevens opvragen bij de gemeente.

  • Staat er geen water in de erfafscheidingsput? Dan zit de verstopping in uw eigen riolering. U zorgt dan zelf voor het oplossen van de verstopping.
  • Staat er water in de erfafscheidingsput? Dan zit de verstopping op gemeente eigendom. U neemt contact op met de gemeente.
  • Woont u in het buitengebied en bent u aangesloten op een drukrioolsysteem dan kunt contact opnemen met de gemeente via (0475)859000. Wij controleren dan eerst of er een storing is.
  • Is uw woning aangesloten op een IBA? Neem dan contact op met het Waterschapsbedrijf Limburg via 088-8420200.

Kosten

  • Een verstopping op (laten) lossen op eigen terrein betaalt u zelf, ook als achteraf blijkt dat de verstopping in het gemeentelijk deel zat. U kunt de gemeente niet achteraf aansprakelijk stellen voor de gemaakte kosten. Daarom is het belangrijk om vooraf te controleren waar de verstopping zich bevindt.
  • Een verstopping in het gemeentelijk deel lost de gemeente op. De gemeente betaalt deze kosten. Ga daarom niet zelf aan de slag.

Direct regelen

Een melding kunt u doen via de BuitenBeter app. U kunt deze app downloaden via Google Play (Android) of de App Store (IOS).

 Wilt u liever een melding doen via de website? Gebruik dan onderstaande knop. 

Meld een rioolverstopping

Spoed

Betreft het een spoedmelding dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen via (0475) 85 90 00. Als het gemeentehuis dicht is krijgt u een keuzemenu te horen. U kunt dan in het menu kiezen voor “problemen met de riolering”.  Dit nummer is 24/7 bereikbaar.