Lijndiensten

Door de gemeente Leudal rijden verschillende lijndiensten. Via de meeste busverbindingen zijn de treinstations van Roermond en Weert bereikbaar. Via OV reisinformatie kunt u eenvoudig een volledige route met het openbaar vervoer plannen.

Buurtbus

In Leudal zijn een drietal buurtbusverenigingen actief. Buurtbusvereniging Kelpen-Oler, Stadsbus Weert en buurtbusvereniging Leveroy e.o. De verenigingen verzorgen voor Arriva twee lijndiensten:

  • Lijn 790 (Weert–Stramproy–Haler–Ittervoort–Grathem–Baexem–Heythuysen) wordt gezamenlijk door de buurtbussen Kelpen-Oler en Stadsbus Weert verzorgd.
  • Lijn 796 (Nederweert–Leveroy–Heythuysen) wordt door buurtbus Leveroy e.o. gereden.

Wensbus

De wensbus is een vorm van collectief vervoer die wordt verzorgd door vrijwilligers. Er is een stichting actief in Leudal die een wensbus organiseren. Inwoners van Leudal kunnen gebruik maken van de diensten van de wensbus. Dit kan binnen het door de stichtingen vastgestelde bedieningsgebied. Het vervoer wordt uitgevoerd met busjes voor maximaal 8 personen. Meer informatie over de wensbus:

Omnibuzz

Omnibuzz is bedoeld voor iedereen die om welke reden dan ook van deur tot deur gebracht wil worden. Omnibuzz is zeer geschikt voor mensen met een Wmo-indicatie voor aangepast vervoer. Voor deze groep gelden gereduceerde tarieven. Meer informatie over het gebruik van Omnibuzz en de tarieven is te vinden op www.omnibuzz.nl of via onze Wmo-informatiepagina over vervoer.

Heeft deze informatie u geholpen?