De gemeente Leudal heeft de eerste opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen geopend in Ittervoort. In het pand aan de Margarethastraat 6 kunnen 11 mensen worden opgevangen.

Zelfstandige wooneenheden

Hoe lang deze vluchtelingen gebruik gaan maken van deze opvanglocatie is op dit moment niet bekend. Het betreft een kleinschalige voorziening die kamergewijs bewoond wordt met onzelfstandige wooneenheden. Op locatie is ook een beheerder aanwezig om de nieuwe bewoners te ondersteunen en hun weg te vinden in de omgeving.

Welkom in Leudal

Burgemeester Désirée Schmalschläger: ‘De vluchtelingen kunnen hier in eerste instantie tot rust komen en op veilige wijze voorzien in hun eerste levensbehoeften. Daarnaast gaan we bekijken in welke mate andere flankerende voorzieningen behulpzaam kunnen zijn. De mensen uit Oekraïne zijn van harte welkom in Leudal.’

Actieve zoektocht

Naast deze locatie in Ittervoort zoekt de gemeente Leudal actief verder naar locaties die mogelijk geschikt (te maken) zijn voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Inmiddels verblijven er ook vluchtelingen bij Leudalse inwoners thuis.

Donatie

Inwoners die zelf ook in actie willen komen, kijken op www.leudal.nl/hulp-aan-oekraine voor meer informatie. De gemeente Leudal heeft een bedrag van 1 euro per inwoner gedoneerd aan Giro 555 voor hulp aan Oekraïne.