Leudal is een landelijke gemeente met 500 hectare aan landgoederen en bossen en aan de oostzijde begrensd door de Maasplassen. Dat betekent ruimte, bossen, paden en landwegen.

Wandelen

Rondom de 16 kernen van Leudal zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Het aan elkaar knopen van diverse wandelpaden en de ontwikkeling van wandelknooppuntenroutes is in volle gang. Meer informatie is te vinden op de website van VVV-Limburg.

Fietsen

Gezellige dorpjes, boerenland, bossen en water worden verbonden via het fietsknooppuntensysteem, waarmee korte en lange fietstochten samengesteld kunnen worden. Kijk voor alle fietsroutes in en rondom Leudal op VVV-Limburg.

Beschadigde bordjes en/of palen

Mocht u tijdens uw wandel- of fietstocht beschadigde bordjes en palen tegenkomen of een bordje missen in het veld, geef dit dan door via het meldpunt op www.routebureaulimburg.nl. Het Routebureau zorgt ervoor dat het probleem binnen 72 uur wordt opgelost.

Bomenbos Leudal

In Haelen ligt het Bomenbos Leudal; een educatief en informatief natuurterrein met 90 verschillende soorten bomen. Neem een kijkje in dit uniek stukje Leudal: scan de QR-codes op de naambordjes en ontdek meer over elke afzonderlijke boom.

Meer informatie kunt u vinden op de website Bomenbos Leudal.