Wat is het?

De gemeente Leudal biedt ondernemers in de toeristische branche de mogelijkheid voor het aanschaffen van toeristische bewegwijzering. Op die manier kunnen toeristen eenvoudig hun weg vinden door de gemeente. Een uniforme bewegwijzering oogt professioneel en schept duidelijkheid.

Hoe werkt het?

Toeristische ondernemers kunnen een verwijzingsbord aanvragen bij de gemeente. Inwilliging of afwijzing gebeurt aan de hand van de provinciale regelgeving. De borden zijn herkenbaar, zien er duidelijk en overzichtelijk uit. Ze worden gemonteerd aan - al bestaande -(lantaarn)palen. De ondernemer betaalt zelf de borden (vanaf € 50,-), de gemeente zorgt voor plaatsing, vervanging en onderhoud.

Wat kost het?

De kosten van een verwijzingsbord zijn afhankelijk van het aantal pictogrammen (maximaal 2). Een bord van 1000 x 200 mm en één pictogram kost inclusief beugels € 50,-, een bord van 1000 x 350 mm en twee pictogrammen kost inclusief beugels € 100,-. (Houd er rekening mee dat dit richtbedragen zijn, exclusief btw.)

Documenten en formulieren

Om een toeristisch verwijzingsbord te laten plaatsen, moet u het aanvraagformulier Toeristische Bewegwijzering invullen. 

Om het formulier in te vullen, moet u weten welke tekst u precies op het bord wilt hebben staan en of en welke pictogrammen afgebeeld moeten worden. U kunt pictogrammen kiezen uit het bestand van provinciale pictogrammen toeristische bewegwijzering.

Na invulling en ondertekening kunt u het formulier deponeren in de brievenbus van het gemeentehuis (Leudalplein 1) of toezenden per post.

Postadres:
Gemeente Leudal
Postbus 3008
6093 ZG Heythuysen