Wat is het?

Wilt u een optocht organiseren op de weg voor bijvoorbeeld carnaval en carnavalsactiviteiten, een processie, of koningsschieten dan heeft u een optochtvergunning nodig om verkeersregelaars in te zetten. U mag zonder gecertificeerde verkeersregelaars geen optocht organiseren en geen weggedeeltes afzetten. U ben dan niet verzekerd.

Wat zijn de kosten?

Een optochtvergunning is gratis.

Hoe werkt het?

Vul het formulier digitaal in en verzend het met de verzendknop naar de gemeente Leudal.

Wat moet ik doen?

Naast het aanvragen van een vergunning bij de gemeente, dient u op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland een evenement aanmaken. Doet u dat niet, dan zijn de verkeersregelaars niet verzekerd.

Wat heb ik nodig?

U kunt verkeersregelaars hesjes reserveren bij de gemeente Leudal via het contactformulier o.v.v. verkeershesjes reserveren.

DigiD

Voor het gebruik van dit formulier heeft u DigiD nodig. Bij gebruik van DigiD worden uw persoonsgegevens automatisch ingevuld en hoeft u dit niet meer zelf te doen. DigiD zorgt ervoor dat wij als gemeente zeker weten dat u ook echt bént wie u zegt te zijn. Door deze verificatie voorkomen wij dat anderen namens u kunnen handelen. De gemeente Leudal vraagt uw DigiD bij diverse aanvragen die u digitaal kunt doen.

U kunt ook de DigiD app downloaden. Dit is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Meer informatie over DigiD kunt u hier vinden.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie?