Een openbare laadpaal aanvragen  

In de gemeente Leudal wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laadt u altijd 100% uit wind opgewekte stroom van Nederlandse windmolens van Vattenfall.

Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij u in de buurt is. Vraag uw laadpaal dan hier aan(externe link). Die laadpaal kost u niets, u betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto.

Kijk op de website van Vattenfall InCharge(externe link) voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te gebruiken heeft u een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. U vraagt de laadpas hier aan(externe link)

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn allerlei apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge app aan. Daarin vindt u alle openbare laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. U downloadt de app hier(externe link)

Antwoorden op veel gestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen:

Wat kost een openbare laadpaal?

Niets. U betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. 

Wordt het mijn eigen laadpaal? 

Nee. De laadpaal is openbaar en voor iedereen te gebruiken. 

Wie bepaalt of er een laadpaal komt? 

Dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. In de gemeente Leudal wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. Vattenfall InCharge en de gemeente bepalen waar een laadpaal komt. Vattenfall InCharge let er vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij u in de buurt is. Vraag uw laadpaal dan hier aan(externe link).

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald? 

Ook dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. In de gemeente Leudal wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. Vattenfall InCharge en de gemeente bepalen met hulp van de informatie van de netbeheerder de locaties. Vattenfall InCharge let er vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij u in de buurt is. Vraag dan uw laadpaal hier aan(externe link).

Wat moet ik doen bij een storing op een openbare laadpaal? 

Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge app(externe link). De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.  

Hoeveel auto’s kunnen tegelijk bij de laadpaal laden? 

Er kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd laden. 

Hoeveel parkeervakken worden bij de laadpaal gereserveerd?

Er wordt te allen tijde tenminste 1 parkeervak gereserveerd.

Welke laadpalen worden geplaatst?

De Alfen Twin met een laadvermogen tot 11 kW.

Met welke snelheid kan ik bij de laadpaal laden?

De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid waarmee u gaat laden hangt af van het type auto. De laadpaal geeft het hoogst mogelijke beschikbare vermogen, mits de auto op die snelheid kan laden.

Ook hangt de werkelijke snelheid waarmee u gaat laden af van de bezetting van de laadpaal:

  • Als er één 3-fase auto laadt dan krijgt die 3x 16 Ampère
  • Als er twee 3-fase auto's laden krijgen ze ieder 3x 12 Ampère
  • Als er één 1-fase auto laadt dan krijgt die 1x 16 Ampère
  • Als er twee 1-fase auto's laden krijgen ze ook ieder 1x 16 Ampère

De laadpaal geeft altijd minimaal 3,7 kW aan elektrische auto’s die zijn aangekoppeld. 

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge app(externe link). De functionaliteit om dit te melden is eind 2020 beschikbaar. Totdat de functionaliteit af is maakt u uw vraag kenbaar door een plaatsingsverzoek(externe link) in te dienen via de website van Vattenfall InCharge.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe laadpalen in mijn omgeving?

Via de openbare kaart(externe link) blijft u op de hoogte van laadpalen die in ontwikkeling zijn. Zo weet u al voordat de laadpalen er staan waar er laadpalen gaan komen. Uiteraard ziet u hier ook de laadpalen staan waar u al gebruik van kunt maken.