Georganiseerde ondermijnende criminaliteit bevat veel soorten criminaliteit en daarmee samenhangende activiteiten. De georganiseerde criminaliteit maakt gebruik van diensten in de bovenwereld om zijn activiteiten uit te voeren.

Gemeente Leudal vindt het belangrijk dat de legale ondernemers hun werk kunnen doen zonder bedreiging of intimidatie. Wijken en buurten moeten veilig en leefbaar zijn. Hierbij is ook de hulp van de burgers nodig.

Wil je ervoor zorgen dat jouw buurt veilig blijft? Dan kun jij deze 3 eenvoudige dingen doen:

Opletten

Let op een van deze signalen:

  • Buren geven plotseling veel geld uit aan een dure auto, luxe vakanties of andere dure dingen.
  • Er is verdachte activiteit in en rond het huis op vreemde tijdstippen.
  • Rolluiken die altijd dicht zijn, afgeplakte ramen of vocht op de ramen.
  • Stroomuitval of spanningsdips door overbelasting van het elektriciteitsnetwerk.
  • Let ook op een sterke, vreemde geur, voortdurend zoemen van installaties en extra ontluchtingspijpen in het dak.
  • Zie je regelmatig dezelfde mensen die niet in je buurt wonen, met steeds weer anderen in de straat? Zeker als die mensen nerveus, gejaagd of op hun hoede zijn, kan dat duiden op drugshandel

Opschrijven

Schrijf opvallende gegevens op, zoals kentekens van auto’s en kenmerken van verdachte personen.

Opbellen

Meld je vermoedens bij de lokale politie via 0900 - 88 44. Blijf verder op de achtergrond, ga niet zelf de held uithangen. Als de politie behoefte heeft aan meer informatie, hoor je dat vanzelf. Wil je anoniem blijven? Dan kun je bellen met Meld Misdaad Anoniem: via 0800 - 70 00.

Digitaal melden

U kunt digitaal melden bij de gemeente. Wij gaan vertrouwelijk om met uw melding. Als u uw gegevens doorgeeft en graag een terugkoppeling ontvangt, dan kunt u dit aangeven. U kunt anoniem een melding doen.

Blijf er niet mee rondlopen maar meld wat u weet bij de gemeente. Ook als u twijfelt.
Doe uw melding via onderstaande knop en kies bij hoofdcategorie “signaal”.

Doe hier uw melding

Meer tips om problemen in jouw buurt of pand te voorkomen, vind je op watstaaterophetspel.nl daar vind je ook een voorbeeld huurcontract en video’s met echte verhalen uit de praktijk.

Melden helpt, altijd!

De politie onderneemt altijd actie op basis van jouw melding. Wat die actie is, hangt af van de situatie. Soms merk jij daar zelf niets van. Bijvoorbeeld omdat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Laat dat je niet ontmoedigen, melden heeft altijd zin!

Afbeelding ondermijnende criminaliteit