Wat is het?

Als u iemand kent in uw omgeving die een lintje verdient, dan kunt u die persoon voordragen.

Hoe werkt het?

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de ‘lintjesregen’. De lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van het volgend jaar, dan moet u het voorstel uiterlijk op 15 juni van dit jaar indienen.

Gaat het om een tussentijdse onderscheiding, dan moet u het decoratievoorstel uiterlijk 5 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum bij de burgemeester hebben ingediend.

Wat moet ik doen?

Aanvragen voor inwoners uit onze gemeente worden vertrouwelijk gericht aan het Kabinet van de burgemeester van de gemeente Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.

Heeft u nog vragen? Wilt u weten waaraan een voorstel moet voldoen, wat de criteria hiervoor zijn en wat u moet inleveren? Dit kunt u terugvinden in onderstaand document 'Informatie en criteria bij aanvraag Koninklijke Onderscheiding - Gemeente Leudal'.

Veel informatie is tevens terug te vinden op de website www.lintjes.nl. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook altijd contact opnemen met de afdeling Kabinetzaken, bereikbaar via tel. (0475) 85 90 00.

Heeft deze informatie u geholpen?