Keyport 2020 wil de regionale economie versterken door de slimste koppen, gedreven ondernemers en ambitieuze ambtenaren bij elkaar te brengen. Keyport 2020 is altijd op zoek naar nieuwe initiatieven om samen beet te pakken.

Keyport ondersteunt en versnelt door simpelweg de koppen bij elkaar te steken of precies de juiste deuren te openen. Soms is het inschakelen van het netwerk al voldoende, een andere keer is er behoefte aan (financiële) ondersteuning voor het realiseren van een idee. Altijd geldt: Keyport 2020 is de slimste weg van idee naar realisatie.

Wat is Keyport 2020?

Keyport 2020 is de samenwerking tussen 8 gemeenten (Leudal, Cranendonck, Echt-Susteren, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert), ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen. Deze partijen slaan de handen ineen om de economische structuur van de regio duurzaam te versterken en het vestigingsklimaat te verbeteren onder 1 noemer: Keyport 2020.

Heb je een innovatief idee dat gebaat is bij samenwerking en versnelling?

Neem dan contact op met Keyport 2020. In vier eenvoudige stappen maak je er een Keyport 2020 project van. Kijk voor meer informatie ook op keyport2020.nl.

Of bekijk het filmpje Keyport2020, wij maken het samen!, waarin Keyport 2020 laat zien wat samenwerking tussen bedrijfsleven, beleidsmakers en onderwijs in de praktijk oplevert. Waar liggen onze kansen en hoe pakken we deze samen aan!

InduSym

Gemeenten in Midden-Limburg lopen warm voor het project InduSym. ​​​​InduSym is een afkorting die staat voor industriële symbiose. Dat is een vorm van een circulaire economie waarbij de reststroom van één bedrijf de grondstof van een ander bedrijf wordt. Als er voldoende van deze uitwisselingen zijn, ontstaat er een cirkel zonder restafval. Zo werken we efficiënter, economischer en duurzamer samen. Samenwerkende bedrijven kunnen:

  • goedkoper aan materialen komen zonder nieuwe grondstoffen te verbruiken
  • reststromen een nuttige(re) bestemming geven
  • besparen op of geld verdienen aan afvalverwerking
     

Deze vorm van duurzaam ondernemen zorgt ervoor dat het afval van één bedrijf de grondstof wordt van een ander bedrijf. Het regionaal samenwerkingsverband Keyport2020 coördineert het project en de Gemeente Leudal is eind 2019 aangehaakt. Meer weten? Kijk op de InduSym website van Keyport.
 

Doelstellingen programma Brainport 2020

Een plek in de top 10 van de sterkste en meest innovatieve economische regio’s in de wereld, en in de top 3 van Europa met werk voor nagenoeg iedereen. Dat zijn de belangrijkste doelstellingen van het programma Brainport 2020, waarvoor Zuidoost-Nederland, inclusief de Keyport-regio de komende jaren gaat.

Samen met Seaport Rotterdam en Airport Amsterdam, is Brainport Zuidoost-Nederland 1 van de 3 pijlers waarmee Nederland wil terugkeren in de innovatieve, duurzame en internationale economische top van de wereld.

Heeft u gevonden wat u zocht?