Subsidieregeling Jeugd

De gemeente ondersteunt de ontwikkelingsmogelijkheden van de jeugd en streeft naar een evenwichtig opgroeiende jeugd die actief deelneemt aan de samenleving. 

Voor wie is deze regeling bedoeld? 

De regeling is bedoeld voor verenigingen en stichtingen die activiteiten aanbieden voor jeugd, gevestigd in de gemeente Leudal. 

Wanneer kunt u een aanvraag indienen?

U dient een subsidie vóór 1 mei van het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar aan te vragen.

Welke bedragen worden beschikbaar gesteld?

Voor de subsidieregeling geldt een subsidieplafond van € 63.844,-.

Voor welke activiteiten kunt u een subsidie aanvragen? 

Scouting en Jong Nederland kunnen een subsidie aanvragen voor jeugdleden. Ze ontvangen tevens een basisbedrag. Indien er sprake is van eigendom van een clubgebouw kan een aanvullende subsidie voor onderhoudskosten worden aangevraagd. 

Open jeugd- en jongerenwerkorganisaties kunnen een basissubsidie aanvragen. Indien er sprake is van eigendom van een clubgebouw kan een aanvullende subsidie voor onderhoudskosten worden aangevraagd.

Kindervakantiewerkorganisaties kunnen een basisbedrag en een bedrag per deelnemend kind aanvragen. 

Hoe vraag ik aan?

U maakt het gebruik van het online aanvraagformulier. Aanvragen gaat snel en gemakkelijk.

>> Start hier uw aanvraag subsidie

Meer informatie

Lees de subsidieregeling goed door alvorens aan uw aanvraag te beginnen. De regeling is hier te vinden op Overheid.nl(externe link)

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met beleidsmedewerker William van der Kop. Hij is bereikbaar via w.vanderkop@leudal.nl of via het algemene telefoonnummer van de gemeente Leudal (0475) 85 90 00.