De gemeente Leudal biedt aan alle inwoners van de gemeente de Huistest aan. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Wonen Leudal, de wooncorporaties en Synthese (welzijnsorganisatie). 

De Huistest van Mijn Huis Op Maat is bruikbaar voor een ieder die zijn of haar huis veilig, comfortabel en duurzaam wil maken. Met deze test kunt u uw woning nalopen op mogelijke verbeterpunten om daar zo lang mogelijk te blijven wonen.

De test kan online op de website van Mijnhuisopmaat worden ingevuld of samen met een vrijwilliger via een huisbezoek. Na het invullen van de test krijgt de bewoner een woonadviesrapport met alle verbeterpunten en concrete oplossingen op een rijtje. Daarmee kan hij of zij concreet aan de slag gaan.

Hoe doe ik de huistest?

De Huistest kunt u zelf online uitvoeren op  de website van Mijn Huis op Maat. U gaat met deze test zelf na of uw woning nog steeds voldoet aan uw wensen qua gemak, comfort, veiligheid en gezondheid.

U kunt uw woonadviesrapport vervolgens zelf downloaden en uitprinten. Hierin staan mogelijke oplossingen met een bijbehorende kostenindicatie, passend bij uw persoonlijke situatie.

U kunt ook de Huistest bij u thuis laten uitvoeren door een deskundige vrijwilliger van Stichting Wonen Leudal. Vraag dit aan via de website, telefonisch via het algemene telefoonnummer van de gemeente (0475 - 85 90 00) of vul de antwoordkaartlink naar pdf bestand in en stuur deze op naar het retouradres. De vrijwilliger van Stichting Wonen Leudal zal met u contact opnemen om een datum te prikken, waarna er in het huisbezoek samen met u wordt nagegaan welke verbeteringen mogelijk zijn in uw woning. Nadat de vrijwilliger de uitkomst van het huisbezoek heeft verwerkt, krijgt u het advies toegestuurd. De vrijwilliger neemt na een paar weken contact met u op om te kijken of u nog vragen heeft.

Ik heb een huurwoning

Wilt u naar aanleiding van het woningadvies uw woning aanpassen? Vraag dan, voordat u uw woning aanpast, advies aan uw verhuurder. Deze kan u informeren over de algemene spelregels die gelden voor het aanpassen van een huurwoning. Uw verhuurder kan ook samen met u uw wensen doornemen en de kosten en de eventuele gevolgen voor de huurprijs met u doornemen.

Ik heb een koopwoning

U kunt de aanpassingen wellicht zelf uitvoeren. Lukt dit niet, dan vindt u op de website van Mijn Huis op Maat een overzicht van gespecialiseerde bedrijven die bekend zijn met de Huistest.

Zij kunnen op uw verzoek de aanpassingen voor u realiseren. Ook vindt u op de website meer informatie over de mogelijkheden om gebruik te maken van de Stimuleringslening Duurzaam thuis van de provincie Limburg.