Op zoek naar Cyber Agents voor de game HackShield

HackShield is een online game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Kinderen leren al spelenderwijs de ‘internetgevaren’ kennen en worden weerbaar tegen cybercriminaliteit.

Kinderen kunnen de kennis die zij hebben geleerd van HackShield delen met hun eigen omgeving. Denk aan bijvoorbeeld ouders, familie en andere vrienden. Op die manier worden zij echte Cyber agents die hun eigen omgeving beschermd tegen cybercriminaliteit.

Vergeet bij het spelen van de game niet een geldige e-mailadres van de ouders/verzorger van het kind in te voeren. Kies daarnaast in de game ook voor gemeente Leudal! Zo kan de competitie tussen de Leudalse kinderen worden gestart.

Heeft u kinderen tussen de 8 en 12 jaar? Moedig hen aan om ook HackShield te gaan Spelen

Kinderen leren door HackShield:

  • Veilig internetten
  • Vriendelijk internetten
  • Verschil tussen echt nieuws en nepnieuws
  • Vertrouwd op het internet

Waarom willen kinderen HackShield spelen?

  • HackShield (non-profit) is helemaal gratis en een populaire game. Via de App store of Google Play kan het spel worden gedownload. In het spel zitten geen ‘in-app aankopen’ verstopt. Iedere speler heeft dus dezelfde kansen en is gelijk.
  • Het is ook goed om te weten dat de kinderen in principe geen gameverslaving van HackShield kunnen krijgen, omdat na ca. 4 uur speeltijd de levels van het spel zijn uitgespeeld.
  • Kinderen kunnen met elkaar de competitie aangaan; de beste spelers c.q. cyber agents worden in het voorjaar van 2024 gehuldigd door de burgemeester van gemeente Leudal.
  • Last but not least; kinderen kunnen hun ouders, opa’s, oma’s en andere personen in hun sociale kring leren hoe zij zich moeten beschermen tegen cybercriminaliteit!

Huldiging door de burgemeester van gemeente Leudal

De app houdt ook de punten bij die worden verdiend tijdens de game. Op de scorelijst https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Leudal staan de scores van alle kinderen uit Leudal. Vergeet dus niet om te kiezen voor gemeente Leudal bij het opstarten van de game om de competitie aan te kunnen gaan! Én voer een geldig e-mailadres van de verzorgers/ouders van het kind! De kinderen met de hoogste score zullen begin volgend jaar een persoonlijke uitnodiging van de burgemeester ontvangen. Tijdens de huldiging zullen zij door de burgemeester worden gehuldigd tot ‘beste Cyber Agent van Leudal’!

Video

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd wat HackShield inhoudt en hoe kinderen tussen de 8 en 12 jaar Cyber agent van hun gemeente kunnen worden. 

HackShield in de klas 

HackShield kan ook de in klas worden gespeeld. Deze module is voor alle scholen in Nederland gratis te spelen op het digibord. De module bestaat uit 8 modules (quests) met een eigen cyberveiligheid-thema: internet, data, online grenzen, desinformatie, phishing, geldezels, auteursrechten en foto’s delen. Ieder quest kan gezamenlijk met de klas worden gespeeld en duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. 

Contact 

Wilt u meer weten over HackShield en de mogelijkheden die zij bieden? U kunt telefonisch contact opnemen met de gemeente via (0475) 85 9000 en vragen naar Fleur van Horrik of Ingrid Kuijpers, onze collega's van team Veiligheid. U kunt ook mailen naar f.vanhorrik@leudal.nl of i.kuijpers@leudal.nl. Zij zullen u zo snel mogelijk verder helpen met uw vraag!