Rijksregeling Prijsplafond op energie

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot € 0,40 per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kWh. Voor het energieverbruik boven het plafond betalen huishoudens en andere kleinverbruikers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract. Voor november en december ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van € 190 per maand. 

Meer informatie Prijsplafond(externe link)

Energiebespaar Brigade

De gemeente Leudal helpt inwoners met advies én concrete maatregelen om het energieverbruik te verminderen. Daarvoor is in samenwerking met het MensOntwikkelBedrijf (MOB) en Leudal Energie de Energiebespaar Brigade opgericht die op aanvraag naar inwoners thuis komt en aan de slag gaat. Daarnaast gaat de  gemeente Leudal vanaf januari 2023 een bespaarcoaches inzetten. Deze bespaarcoaches kunnen helpen met informatie en advies om energie te besparen om zo de energierekening te verlagen. Een afspraak met een bespaarcoach kan gemaakt worden via het Energieadviescentrum. 

Meer informatie over de Energiebespaar Brigade

Energieadviescentrum

Het energieadviescentrum is gevestigd in het Bussinescentrum Leudal (het voormalige gemeentehuis van Roggel en Neer), Markt 6 te Roggel. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het Energieadviescentrum is telefonisch bereikbaar via 0475-8203333

Meer informatie over het Energieadviescentrum(externe link)

Tips voor energiebesparing

Naast het zelf opwekken van energie is het besparen van energie ook belangrijk. De energie die je niet gebruik hoef je ook niet op te wekken.

Energiebesparing betekent meestal ook een kostenbesparing. Het besparen van energie kan bijvoorbeeld door extra isolatie toe te passen, energiezuinige apparaten te gebruiken of door gedrag te veranderen zoals korter douchen of minder autorijden. 

Meer informatie

Schuldhulpverlening
 

Meer informatie