Vanaf zaterdag 25 september 2021 heeft u een coronabewijs nodig als u naar een restaurant, bioscoop of evenement wilt. Met de CoronaCheck-app komt u snel binnen. Maar heeft u geen smartphone of vindt u de app te ingewikkeld? Vraag dan een papieren pas aan of print hem zelf uit.

CoronaCheck

Met de CoronaCheck bewijst u dat u bent gevaccineerd, onlangs negatief bent getest of dat u corona heeft gehad en bent hersteld. De CoronaCheck is alleen geldig als u daar een identiteitsbewijs bij laat zien. Met de app gaat dat snel, maar misschien hebt u geen smartphone, of lukt het om andere redenen niet met deze app. Oude telefoons zijn soms ongeschikt voor de CoronaCheck-app en op een tablet werkt de app ook niet. Lukt het niet met een app, zorg dan voor een papieren bewijs.

Dit kan op verschillende manieren:

 • Zelf printen: Vul uw gegevens in via de computer en print het bewijs direct zelf uit
 • Telefonisch: Vraag het coronabewijs telefonisch aan. Deze ontvangt u dan per post thuis.
 • Aanvraagformulier: Download het formulier, vul het in en stuur het op. U ontvangt het coronabewijs dan per post thuis.

Zelf printen

 1. Ga naar de coronacheck website.
 2. Zet een vinkje bij de privacyverklaring en klik op Volgende.
 3. Klik op het juiste type bewijs: een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs.
 4. Log in met DigiD. Hebt u geen smartphone met de DigiD-app, dan kunt u de controlecode per sms naar een mobiele telefoon laten sturen. Hebt u geen DigiD, dan zult u die eerst moeten aanvragen. Deze procedure kost drie werkdagen.
 5. Uw vaccinatie- of testgegevens verschijnen in beeld. Klik op Maak bewijs.
 6. Klik op Open PDF.
 7. Print de pdf met de QR-code die u nodig heeft.
 8. De pdf bestaat uit vier pagina’s, maar alleen de pagina met de QR-code (de Nederlandse voor in eigen land of anders de Europese) is nodig.
 9. Het vaccinatiebewijs is een jaar geldig, het herstelbewijs hooguit een half jaar en het testbewijs zeer kort (afhankelijk van de test en het testtijdstip).

Telefonisch aanvragen

 1. Zoek uw Burgerservicenummer (BSN) op. Dit staat in uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.
 2. Bel 0800-1351 en geef aan dat u een papieren bewijs wilt. Een speciale helpdesk neemt uw gegevens op.
 3. U ontvangt de coronapas binnen vijf werkdagen per post.
 4. Maak voor de zekerheid een kopie van het bewijs en houd het origineel thuis.
 5. Telefonisch aanvragen lukt niet als u bent gevaccineerd door of via de huisarts. Het RIVM heeft dan geen gegevens van u. Bel de huisarts en vraag of die het papieren coronabewijs voor u wil uitprinten. Loopt u tegen problemen aan? Kijk dan voor oplossingen bij de rijksoverheid website
 6. Een bewijs dat u in de afgelopen 24 uur negatief bent getest, kan niet per post worden gestuurd.

Hebt u wel een smartphone, maar lukt het niet om de app aan de praat te krijgen? Ga dan voor hulp naar een Informatiepunt Digitale Overheid, bijvoorbeeld in een bibliotheek. Hier vindt u de adressen.

Aanvraagformulier downloaden

U kunt ook onderstaand formulier uitprinten, invullen en opsturen. Met dit formulier kunt u uw coronabewijs op papier aanvragen. U hoeft alleen uw burgerservicenummer (BSN) en de vier cijfers van uw postcode in te vullen.