Bent u uw stem(plus)pas kwijt, heeft u deze niet ontvangen of is hij beschadigd? Vraag dan vóór 12 maart 2021 een vervangende stem(plus)pas aan!

Wat is een stem(plus)pas?

Alle kiesgerechtigden jonger dan 70 jaar ontvangen uiterlijk op 3 maart 2021 een stempas. Daarmee kan op ieder stembureau in de gemeente Leudal worden gestemd. Vergeet niet om ook een geldig identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee te nemen. U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Alle kiesgerechtigde van 70 jaar en ouder ontvangen uiterlijk op 3 maart 2021 een stempluspas. Daarmee kan ook op ieder stembureau in de gemeente Leudal worden gestemd. Met een stempluspas is het echter ook mogelijk om per brief te stemmen. De kiesgerechtigde die een stempluspas krijgt, ontvangt in een tweede zending uitgebreide informatie over het stemmen per brief.

Stem(plus)pas niet ontvangen of kwijt?

U kunt tot uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 17:00 uur een vervangende stem(plus)pas aanvragen. Dit kan digitaal via onze website, schriftelijk of mondeling aan de balie. Komt u naar het gemeentehuis, maak dan bij voorkeur eerst een afspraak. Op vrijdag 12 maart kunt u tussen 13:30 en 17:00 uur ook zonder afspraak terecht. Denk hierbij wel aan de Coronamaatregelen in het gemeentehuis.

>> Direct digitaal aanvragen

Maak een afspraak 

Let goed op:

  1. Vindt u later uw stem(plus)pas terug? Dan kunt u deze niet meer gebruiken. U kunt alleen stemmen met uw nieuwe stem(plus)pas.
  2. Normaal gesproken kunt u tot een dag voor de verkiezing nog  mondeling een vervangende stempas aanvragen. Omdat de eerste verkiezingsdag dit jaar is op maandag 15 maart 2021 is het laatste tijdstip waarop het verzoek bij de gemeente ontvangen moet zijn gewijzigd in vrijdag 12 maart 2021 om 17:00 uur.

Stempas en volmacht

Wanneer iemand een volmachtstem voor iemand anders uitbrengt dan moet dit altijd tegelijkertijd gebeuren met het uitbrengen van de eigen stem.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze dan via de e-mail verkiezingen@leudal.nl of bel met het team Verkiezingen op telefoonnummer (0475) 85 90 00. Of kijk op www.elkestemtelt.nl.