De gemeente Leudal werkt samen met de lokale energiecoöperatie Leudal Energie aan een grote campagne met het thema ‘Eenvoudig energie besparen. Waarom niet?’ We willen het voor inwoners dan ook zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk maken om zelf energie te besparen in en rondom hun huis.

Om iedereen aan te moedigen hieraan mee te doen, geeft de gemeente Leudal een subsidie van €50 op het uitvoeren van een energiescan. Een energiescan maakt snel inzichtelijk wat voor energiebesparende maatregelen het best passen bij ieders persoonlijke situatie. Voor elk type huis is dit namelijk anders.

Aanmelden

Aanmelden doet u eenvoudig via onderstaande button naar het aanmeldformulier. Als deze is ingevuld, ontvangt U een subsidiebeschikking met een voucher die kan worden uitgeknipt.

Als deze voucher ter waarde van €50 wordt ingeleverd bij een medewerker in de Duurzaam Leudal pop-up store, of per mail via energiecoach@leudalenergie.nl, ontvangt U een gratis energiescan, de rest van de kosten worden namelijk door Leudal Energie vergoed.

>> Direct subsidie aanvragen

U kunt natuurlijk ook terecht bij commerciële aanbieders van energiescans, die tegen marktprijzen zo’n €150 kosten. De rest van het bedrag betaalt U dan zelf. Let op, er kan maar één subsidie per huishouden worden verstrekt. 

Pop-up store

Om u meer inzicht te geven in de mogelijkheden om energie te besparen opent er vanaf 9 oktober 2020 een pop-up store op de Dorpsstraat 51 in Heythuysen. Dit is het voormalige Rabobankgebouw. Hier kunt u terecht om informatie in te winnen hoe uw energierekening naar beneden te brengen, maar ook advies dat aansluit bij uw specifieke situatie en behoeften. Voor meer informatie over deze campagne, kijk op: www.duurzaamleudal.nl.

Veel bespaarplezier!