U heeft vast al vernomen dat aan de Belgische grenzen strenge controles worden uitgevoerd. Sinds vanochtend 11.00u zijn de grensovergangen Nederland - België door de Belgische lokale politie gesloten.

In België is er een ministerieël besluit genomen dat enkel en alleen essentieël vervoer naar Belgie door niet-Belgen toestaat. Daarnaast worden Belgen gevraagd zich alleen naar Nederland te begeven indien dit strikt noodzakelijk is. Bij essentiële redenen moet u bijvoorbeeld denken aan werk in België, ophalen van een kind bij een co-ouder in België etc.

Het moge duidelijk zijn dat tanken en boodschappen doen, maar ook bijvoorbeeld een toeristisch uitje op de fiets geen essentiële redenen zijn om de Belgische grens over te gaan. De politie zal dit niet accepteren. Het staat de Belgische politiebeambte vrij te beoordelen of uw grensoversteek noodzakelijk is.

Wij raden u dan ook aan, indien u de grens over moet voor werk, een werkgeversverklaring mee te nemen.

De Belgische politie controleert en handhaaft streng. U riskeert dan ook hoge boetes. Omdat ook de gemeente Leudal aan België grenst, attenderen we u hierop.