10 december 2019 - Maastricht Stadhuis
“Ondernemen doe je samen!”

De KVK (Kamer van Koophandel) registreerde in de eerste drie kwartalen van 2019 10% meer starters, 1% minder stoppers en 2% meer faillietverklaringen dan in de eerste 9 maanden van 2018. Dat kwam met name door het aantal parttime startende zzp’ers, ook in Limburg. Het StartersCentrum Limburg zet zich al 36 jaar in om startende ondernemers/zzp’ers met raad en daad bij te staan. Een goede voorbereiding is de basis voor gezond en succesvol ondernemerschap.

Het Startersevent Limburg neemt inmiddels een vaste plek in binnen het programma van het StartersCentrum: ieder kwartaal op een andere locatie in Limburg. Inmiddels zijn wij toe aan een 9e editie. Deze vindt plaats op dinsdag 10 december a.s. van 19.00-22.00 uur in Maastricht in samenwerking met de gemeente Maastricht: een gratis Limburgs evenement voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer/zzp’er te starten of onlangs is gestart. Plaats van handeling is deze keer het Stadhuis van de gemeente Maastricht op de Markt 78.

Het Startersevent voorziet in een duidelijke behoefte: persoonlijk, kleinschalig, in de regio en op één plek starters informeren. Het event biedt de mogelijkheid om te netwerken met andere (ervaren) starters en ondernemers te ontmoeten in een ondernemende & dynamische omgeving. Naast lokale netwerkpartners zijn ook nu weer landelijke partijen als de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, de Rabobank en het UWV van de partij.

Afgestemd op de startersvragen uit de dagelijkse praktijk is wederom een gevarieerd seminar programma samengesteld. In drie rondes worden 12 seminars van 45 minuten aangeboden:

  • Starter en fiscus (Belastingdienst)
  • Eigen bedrijf in 10 stappen (Kamer van Koophandel)
  • Starten vanuit de WW (UWV)
  • Netwerken doe je zo (Iwecom)
  • Ondernemingsplan op 1 A4 mbv de Lean Model Canvas methode (Rabobank BIT Limburg)
  • Goede administratie: basis voor succesvol ondernemerschap (OAMKB)
  • Doelgroep bereiken met Social Media en 360graden Marketing (MijnMarketing.com)
  • Starten in de praktijk: hoe doe je dat (Van Goethem-Engineering)
  • Sales & Acquisitie: klanten krijgen en (vast)houden (Arthur Brekelmans)
  • Broodfonds, arbeidsongeschiktheid en verzekeringen (Risk-Co)

Deelname aan dit programma van het Starterevent Limburg is gratis dankzij een bijdrage van alle subsidiërende gemeenten van het StartersCentrum. Aanmelding kan via de website www.starterscentrum.nl/startersdag-limburg/. Daar is ook meer informatie te vinden over dit evenement.

Startersevent Limburg