'Reflectionday' - Zien en gezien worden in het verkeer

Geplaatst op:
Prijsuitreiking Reflectionday

Ook afgelopen winter namen verschillende basisscholen in de regio weer deel aan het project ‘Reflection Day’. Tijdens de donkere winterdagen draaide het in dit project om gezien te worden in het verkeer.

‘Goed gezien worden en geflitst worden’! De leerlingen ontvingen in dit geval géén boete, maar konden een prijs winnen. Leerlingen van basisscholen de Zjwiek in Roggel en de Leerlingst in Haelen zijn in de prijzen gevallen. Wethouder Stan Backus reikte op woensdag 13 maart bij basisschool de Leerlingst de prijzen uit.

De landelijke fietsverlichtingscampagne loopt elke winter van november tot en met januari. In de regio Midden-Limburg hebben de samenwerkende gemeenten, waaronder Leudal, maatwerk van deze campagne gemaakt met het project Reflectionday. Tijdens de winterperiode wordt met het project gewerkt aan bewustwording bij de leerlingen als het gaat over verkeersveilig gedrag en wordt geprobeerd dit gedrag te beïnvloeden.

De leerlingen van de deelnemende scholen hebben in november een instructieles gehad over goed zichtbaar zijn in het donker. Daarbij zijn reflectiematerialen (hesjes, klikarmbanden) uitgereikt zodat de kinderen vanaf dat moment goed zichtbaar de weg op konden. De leerlingen zijn uitgedaagd deze kleding daadwerkelijk te dragen als ze te voet of met de fiets op weg zijn. De kans was namelijk aanwezig dat ze ‘geflitst’ werden door het flitsteam! Het flitsteam was op pad om foto’s te maken van kinderen die ’Goed zichtbaar op Weg’ zijn omdat ze retro reflecterende materialen dragen.

Prijsuitreiking Reflectionday

Op de foto: Leerlingen van Basisschool Leerlingst, wethouder Stan Backus, initiatiefnemer Jan van Schijndel en leerkracht Jolanda van Roij.