DNA-verwantschapsonderzoek Nicky Verstappen (08-02-2018)

Lees voor

Vanaf 24 februari vindt er in Limburg een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek plaats in de zaak Nicky Verstappen. U heeft hier vast al iets van vernomen via de media.

Het DNA-verwantschapsonderzoek vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Politie en OM. Meer informatie over dit onderzoek en antwoorden op ‘veel gestelde vragen’ vindt u op de website van de politie en op de Facebookpagina 'Onderzoek Nicky Verstappen'

DNA-afname voor het verwantschapsonderzoek vindt ook plaats in onze gemeente, in Heibloem. Inwoners van Heibloem zijn zeer betrokken en tonen zich enorm bereid om deel te nemen aan het onderzoek. Burgemeester Verhoeven geeft vandaag als burgervader van Leudal, van Heibloem, eenmalig een statement richting media om de nabestaanden van Nicky en de inwoners van Heibloem een hart onder de riem te steken en de bereidheid tot deelname aan het onderzoek verder te stimuleren.

Het statement van burgemeester Verhoeven kunt u hieronder lezen.

Heythuysen, 8 februari 2018

Nicky Verstappen...
...een naam die we allen bij ons dragen,
...een verhaal dat ons allen bezighoudt,
...een zoektocht naar antwoorden; voor de familie, voor vrienden,
maar zeker ook voor Heibloem.

En dan nu het DNA-verwantschapsonderzoek. Een ultieme kans om antwoorden te vinden en een einde te maken aan de lange periode van onwetendheid.

Als burgervader van Leudal, van Heibloem, hoop ook ík op antwoorden.
Antwoorden die de nabestaanden én onze inwoners van Heibloem, duidelijkheid en rust zullen bieden.

Heibloem toont zich in mijn ogen als een krachtig dorp dat samen de schouders eronder zet en zonder meer bereid is deel te nemen aan het DNA-verwantschapsonderzoek om zo antwoorden te krijgen.

Onze inwoners van Heibloem hebben duidelijk te kennen gegeven zoveel mogelijk in de luwte te willen deelnemen aan het DNA-verwantschapsonderzoek. Ik begrijp en respecteer dit volkomen. Aanwezigheid van de media wordt in Heibloem niet op prijs gesteld en heeft mogelijk een negatief effect op de bereidheid tot deelname. Ik doe als burgervader van Heibloem dan ook een nadrukkelijk appèl op de media om de behoefte van onze burgers te respecteren en de afname periode in Heibloem in alle rust te laten plaatsvinden.

Als burgemeester van Leudal is dit het eerste en enige moment dat ik mij in de openbaarheid uitlaat in aanloop naar het DNA-verwantschapsonderzoek, om op deze wijze zelf ook de behoefte van onze inwoners kracht bij te zetten.

A. Verhoeven,
Burgemeester van de gemeente Leudal

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.