10 jaar Leudal - Zondag 24 september Kleurrijk Leudal Festijn (15-06-2017)

Lees voor
Logo 10 jaar Leudal

Op zondag 24 september is er in en om het gemeentehuis het Kleurrijk Leudal Festijn. Deze dag staat bol van activiteiten, demonstraties en presentaties door en voor burgers van Leudal en omstreken. Op deze dag leggen we verbindingen en laten we zien hoe kleurrijk Leudal is op het gebied van kunst, cultuur, muziek, bedrijven en verenigingen.

Buiten:

Buiten het gemeentehuis zijn er interessante zaken te zien en te beleven. Denk hierbij aan machines en demonstraties van bedrijven, serviceteam en buitendienst. Politie en brandweer geven informatie en verzorgen demonstraties.

Ook zal er een politiehondendemonstratie zijn.

Binnen:

In het gemeentehuis zijn er rondleidingen met diverse stops. Tijdens de rondleiding worden interessante onderwerpen belicht o.a.: politie over inbraak en ondermijning, Graafschapsfeesten Horn 2018, de nieuwe meldingen-app, duurzame energie, en het belang van bijen. De mooiste foto`s van de fotowedstrijd zijn ten toon gesteld en in de raadszaal zijn ludieke huwelijken voor spek en bonen. Voor jongeren die voor het eerst mogen stemmen is een leuk programma samengesteld.

Sfeer:

Het binnenplein wordt leuk ingericht en hier zijn diverse optredens, workshops en muzikale hoogtepunten. Er zijn promoties van Graafschapsfeesten Horn 2018 en Europees Schutterstreffen in Neer 2018, Straattheater-act ism Limburg Festival, muziek, demonstraties hip hop en Streetdance door WK-teams Fresh label Studios, ballonnenwedstrijd, kleurrijk schminken en de eerste uitvoering van het Leudallied.

Leudallied:

De heren Theo Peeters (Horn) en Frits Criens (Haelen) hebben het Leudallied gecomponeerd en tijdens het Kleurrijk Leudal Festijn wordt dit lied voor de eerste keer ten gehore gebracht. Het wordt gezongen door niemand minder dan Marleen Rutten uit Hunsel.

Zondag 24 september, een kleurrijke dag voor jong en oud om alvast te noteren.

Optreden tijdens Kleurrijk Leudal Festijn

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.