In het weekend van 14 en 15 september 2019 wordt de Open Monumentendag 2019 georganiseerd.

Open_monumentendag_leudal_2019

Dit is een prachtig terugkerend evenement waarbij meer dan 4.000 monumenten door heel Nederland hun deuren openen. Het thema is dit jaar ‘Plekken van plezier’. Ook Leudal neemt hieraan deel.
De deelnemende monumenten in Leudal zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Gemeente Leudal wil de aandacht voor de monumenten in haar 16 kernen vergroten door het bijzondere cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek. Ontdek de cultuur en de historie van de gemeente te voet, op de fiets of met de auto, en laat u verrassen door de mooie verhalen. Wat gaat u dit jaar ontdekken?

In bijgaande folder kunt u, per dorpskern, zien welke bijzondere plekken u in Leudal kunt bezoeken:

Folder Open Monumentendag Leudal 2019

Daarnaast kunt u op de website van Open Monumentendag 2019 bekijken welke monumenten in Leudal (en de rest van Nederland) hun deuren openen:

Open Monumentendag 2019

Wandelingen & rondleidingen

In Horn, Neeritter en Haelen worden wandelingen en rondleidingen georganiseerd waar wij u graag op attenderen. Hieronder een uitgebreide beschrijving:

Als we aanvullende informatie hebben over de Open Monumentendag 2019 zal dat op deze website geplaatst worden. Dus hou deze pagina in de gaten!