Bij het afscheid van oud-burgemeester Verhoeven in 2019 is geld ingezameld om een vogelkijkwand in de gemeente te plaatsen als afscheidscadeau. De realisatie van de vogelkijkwand van cortenstalen is een feit! Op woensdag 9 november wordt de vogelkijkwand feestelijk geopend door de heer Verhoeven.  

De wand is nu al door (vogel-)liefhebbers te bezichtigen en te gebruiken in het ontgrindingsgebied Wijnaerden in de buurt van Neer. De wand staat aan de Arixweg op een plek met uitzicht op het vogeleiland. De gemeenten heeft gekozen voor deze locatie omdat hier veel waarnemingen van vogelspotters worden gemeld, de aanwezigheid van water én het feit dat er nog wel eens zeldzame vogels willen neerstrijken. Ook is deze locatie afgestemd met de Dorpsraad Buggenum en Kuypers Kessel. Kuypers Kessel voert de gebiedsontwikkeling Wijnaerden uit, waarbij natuurontwikkeling, hoogwaterbescherming en waterrecreatie wordt gerealiseerd.

Uitnodiging

Iedereen is van harte welkom om de feestelijke opening van de Vogelkijkwand op woensdag 9 november om 09.00 uur bij te wonen.

Programma

  • 09.00 – 09.15 uur        Inloop
  • 09.15 – 09.30 uur        Officiële opening door de heer Verhoeven
  • 09.30 – 09.45 uur        Korte toelichting door wethouder Martens
  • 09.45 – 10.30 uur        Gezellig samenzijn

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij de opening, dan kunt u zich aanmelden tot vrijdag 4 november door een mail te sturen naar info@leudal.nl onder vermelding van “Opening Vogelkijkwand”.  

Locatie

De Vogelkijkwand is gelegen langs de Arixweg, in het Buggenumse Veld.

  • Vanuit Neer: via de weg Eiland/Hagendoorn naar Zwaarveld en Arixweg
  • Vanuit Buggenum: via de weg Holstraat/Groeneweg naar Arixweg
Vogelkijkwand
Vogelkijkwand