Onder de noemer ‘Mooi Leven in Leudal’ hebben we op diverse momenten en op diverse manieren gesprekken gevoerd met vele inwoners. Zo zijn er onder andere wandelgesprekken geweest in Neer, hebben we gesproken met ambassadeurs uit de kernen en zijn we op bezoek geweest op de kermis in Grathem. 

Hieronder een korte terugblik:

Wandeling door Neer:

Op maandag 7 oktober heeft wethouder Janssen, samen met een aantal inwoners een mooie wandeling door Neer gemaakt.

Centrum Heythuysen:

Op donderdag 24 oktober is wethouder Walraven, al wandelend door het levendige centrum van Heythuysen, het gesprek aangegaan met inwoners over Mooi Leven In Leudal.

Grathem, een rondje op de kermis:

Op maandag 28 oktober bezocht burgemeester Schmalschläger de kermis van Grathem. Enthousiast werd de burgemeester opgevangen door de exploitanten, die haar vol passie vertelden over het werk op de kermis en hun drive om de kermis voor de dorpen in stand te houden. In gesprekken met bezoekers werd ingegaan op wat Mooi Leven in Leudal voor de mensen uit Grathem betekent. 

Hieronder vindt u het item dat Omroep ML5 hiervan heeft gemaakt.  

Bekijk hier de uitzending van Omroep ML 5

'Eetpunt de oude Smidse' in Baexem:

We waren aanwezig tijdens eetpunt de Oude Smidse in Baexem op dinsdag 12 november, om daar het gesprek aan te gaan met de inwoners. 

Bijeenkomst LEU-K, in gesprek met ondernemers:

Tijdens een bijeenkomst op 15 november, georganiseerd door LEU-K, hebben we met Leudalse Ondernemers van gedachten kunnen wisselen over wat Mooi leven in Leudal voor hen betekent.

Vrijheidsbrunch in Nunhem:

Op zondag 17 november, was burgemeester Schmalschlägerin Nunhem. Daar bracht de burgemeester een bezoek aan de vrijheidsbrunch in een sfeervol aangeklede Servaaszaal. Ze sprak vele inwoners van Nunhem over wat voor hen #MooiLevenInLeudal is.
ML5 maakte een filmpje van deze mooie zondagmiddag in Nunhem. Bekijk deze hier: 

Bekijk hier de uitzending van Omroep ML 5

Wandelgesprekken Baexem:

Op 19 november hebben we mee gewandeld met leden van de KBO Baexem

Aanschuifmaaltijd Restaurant Feyenoord:

Op dinsdag 19 november waren we uitgenodigd om deel te nemen aan het ‘senioren tafelen’ in Nunhem.

'Tafeltje-dek-je':

Op donderdag 21 november heeft burgemeester Schmalschläger vrijwilliger Jan Hocks mogen helpen bij het bezorgen van de Tafeltje-dek-je maaltijden in de gemeente

Leudal. Dagelijks brengen zij maar liefst 150-200 warme maaltijden rond. De burgemeester hielp een handje mee en ging tevens het gesprek aan met de bewoners waar zij de maaltijden bezorgden.

Omroep ML5 maakte ook hiervan weer een filmpje. Bekijk deze hier.

Koffietijd - gesprekken op de markt in Roggel:

Burgemeester Désirée Schmalschläger heeft op zaterdag 30 november, een bezoek gebracht aan de weekmarkt van Roggel. Daar is zij, onder het genot van een kopje warme chocomel, het gesprek met  de marktbezoekers aangegaan om van hen te horen wat 'Mooi Leven in Leudal' voor hen betekent.

Omroep ML5 legde dit bezoek vast in een mooi filmpje. Bekijk de uitzending hier.

Meer info:

Hou onze website, onze social media kanalen en de informatie in de gemeente info in de gaten voor de meest actuele informatie over #MooiLevenInLeudal We ontmoeten u graag!