Kom ook in beweging op maandag 16 september. Voorafgaand aan de opening van de kermis in Heythuysen vragen leerlingen van St. Ursula Heythuysen, senioren en organisaties, die zich inzetten voor een dementievriendelijk Leudal, aandacht voor dementie.

Dit vooruitlopend op de wereld Alzheimer dag op 21 september. De manier van aandacht vragen doen ze op bijzonder beweeglijke wijze. Iedereen kan aansluiten om 14.00 uur en in beweging komen als antwoord op dementie.

1 op de 5 mensen krijgt dementie. Mensen met dementie blijven langer thuis wonen, waardoor we er als inwoners in het alledaagse leven meer mee te maken krijgen. Dit maakt dementie iets van ons allemaal. Beweging schijnt de beste preventieve werking te hebben in het voorkomen van dementie. Daarom komen we in beweging om hier aandacht voor te vragen.

Locatie

De locatie waar iedereen samenkomt is om 14:00 uur op de kermis bij de Jumbo in Heythuysen. Dit voorafgaand aan de opening van de kermis om 15.00 uur. Deze beweeglijke activiteit wordt vastgelegd met een drone. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en/of mee te bewegen!