Zonne-energie

Lees voor

Behalve zonnepanelen zijn er meer toepassingen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in huis. Zonneboilers bijvoorbeeld. Je kunt ook gewoon slim gebruik maken van zonlicht tijdens de (ver)bouwing van je woning.

In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Bij gebruik van zonne-energie komen er ook nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam. Stroom opwekken met zonlicht gebeurt met blauwe zonnepanelen op het dak. Kraanwater opwarmen met zonnewarmte, vindt plaats met een zonneboiler en zwarte zonnecollectoren op het dak. Een zonneboilercombi verwarmt naast kraanwater ook je woning.

In Leudal liggen er al veel zonnepanelen op daken woningen, scholen, bedrijven, gemeenschapsgebouwen enz. Leudal is daardoor de 3e gemeente van Limburg als het gaat om het opwekken van zonne-energie. Er zijn ook plannen voor grote en kleinere zonneparken. Daarbij liggen de zonnepanelen niet op daken maar staan deze op de grond.

Voor meer informatie over zonnepanelen, zonneboilers, subsidies en leningen en om te kijken of uw gebouw geschikt is voor zonne-energie: kijk op de zonnekaart van Limburg.

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.