Openbaar vervoer

Lees voor

De gemeente Leudal zet in op adequaat en efficiënt openbaar vervoer, waarbij de initiatieven van de wens- en buurtbus worden ondersteund. Ook gaat de gemeente voor de realisatie van een stoptreinverbinding tussen Weert en Roermond met stations in Haelen en Baexem.

Lijndiensten

Door de gemeente Leudal rijden verschillende lijndiensten. Via de meeste busverbindingen zijn de treinstations van Roermond en Weert bereikbaar. Via OV reisinformatie kunt u eenvoudig een volledige route met het openbaar vervoer plannen.

Wensbus

De wensbus is een busje voor maximaal 8 personen, waarvan de inzet door de bewoners zelf op basis van vrijwilligheid, afhankelijk van vraag en behoefte wordt georganiseerd. Meer informatie over de wensbus in Leudal.

Omnibuzz

Omnibuzz is bedoeld voor iedereen die om welke reden dan ook van deur tot deur gebracht wil worden. Omnibuzz is zeer geschikt voor mensen met een Wmo-indicatie voor aangepast vervoer. Voor deze groep gelden gereduceerde tarieven. Meer informatie over het gebruik van Omnibuzz en de tarieven is te vinden op www.omnibuzz.nl of via onze Wmo-informatiepagina over vervoer.

Onderstaand leest u meer informatie hierover:

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.