Theatervoorstelling over dementie “Dag Mama” is aftrap voor dementievriendelijk Leudal

Lees voor

De veelgeprezen muziektheatervoorstelling “Dag Mama” komt naar Leudal. Op een bijzondere manier wordt u meegenomen in de wereld van dementie. José Driessens en Marjo Mulder hebben namens Dorpscoöperatie Hart voor Baexem het initiatief genomen en de gemeente Leudal weten te overtuigen om u deze prachtige voorstelling tegen een geringe vergoeding aan te bieden.

“Fantastisch dat nu ook de inwoners van Leudal dit kunnen gaan zien” aldus Jose die als verzorgende in de ouderenzorg weet waar ze over praat: “het is een absolute aanrader om hier naar toe te gaan, je ziet en hoort dingen waarmee je het leven van iemand met dementie een stukje gelukkiger kan maken”.  

Dag van mama

Over het stuk

De theatervoorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is; en over haar dochter, die de brandende vraag heeft hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van de vrouw: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Wie spelen mee

De makers van de voorstelling zijn ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de belangrijkste en mooiste inzichten om het beste te geven zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn.

Eerste stap

De voorstelling ‘Dag Mama’ is de eerste stap en tevens de aftrap richting een dementievriendelijke gemeente. Een voorstelling die u niet mag missen” aldus wethouder Mart Janssen, die een dementievriendelijke gemeente hoog in het vaandel heeft staan. “De komende jaren zal de gemeente Leudal samen met andere betrokkenen en ervaringsdeskundige stappen zetten om een dementievriendelijk gemeente te worden. De voorstelling ‘Dag Mama’ is de eerste stap en tevens de aftrap richting een dementievriendelijke gemeente.”

Landelijke bekendheid

“Dag Mama” geniet bekendheid in Nederland met reportages door onder andere NPO-programma’s: Nieuwsuur, Landinwaarts en Tijd voor Max. Meer informatie is te vinden op www.oudwordenmetzorg.nl

Voorstellingen:

Om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden, zijn er twee voorstellingen:

  • Dinsdag 5 februari 2019 om 19.00 uur in “De Bombardon” in Heythuysen.
  • Woensdag 20 februari 2019 om 19.00 uur in “Baexheimerhof” in Baexem.

Entreeprijs € 6,- (inclusief gratis consumptie). Per persoon worden er maximaal 5 kaarten verkocht.

Voorverkoop:

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus koop tijdig een entreebewijs.

U kunt deze kopen bij de Bombardon en in Baexheimerhof op vrijdag 11 januari van 17.00 uur - 20.00 uur en op zaterdag 12 januari van 10.00 uur - 14.00 uur.

Voor meer informatie over de verkoop:

info@debombardon.com, (0475) - 44 05 02

info@baexheimerhof.nl, (0475) - 45 16 96

Mogelijk gemaakt door

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Leudal; Rabobank Peel, Maas en Leudal; Seniorenverenigingen in Baexem en in Heythuysen; Cultuurpodium.

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.