Gemeentewapen en -logo

Lees voor

Gemeentewapen 

Het wapen is hét officiële herkenningsteken van een gemeente. De officiële omschrijving van het wapen van Leudal is:

"In goud drie hoorns van keel; in een schildhoofd van azuur een liggende abdissenstaf van goud met sluier van zilver, de kromming naar beneden gericht. Het schild gedekt met een gouden kroon van vijf bladeren.”

""

Gemeentevlag 

De gemeentevlag is gebaseerd op het gemeentewapen en wordt bij alle officiële gelegenheden binnen de gemeente gebruikt. De omschrijving van de vlag is:

“In geel drie rode hoorns, met op 1/8 van de lengte van de vlag een blauwe baan, waarvan de lengte gelijk is aan 2/8 van de hoogte van de vlag.”

""

De gemeentevlag kan door inwoners van Leudal worden gevoerd bij officiële gelegenheden en feestelijkheden. Het staat iedereen vrij om deze vlag te gebruiken. Het wordt zelfs gewaardeerd! Leudal is trots op haar gemeentevlag en dus mag deze veel en vaak gezien worden. De vlag is verkrijgbaar in 3 afmetingen, de prijs (incl. BTW) is afhankelijk van de afmeting:

  • 300 cm x 200 cm: € 75,-
  • 225 cm x 150 cm: € 55,-
  • 150 cm x 100 cm: € 25,-

De vlaggen zijn alleen verkrijgbaar bij de receptie in het gemeentehuis in Heythuysen, tel. (0475) – 85 90 00.

Gemeentelogo 

Het logo van de gemeente Leudal is ontworpen op basis van vooronderzoek onder burgers, politiek en bestuur. Steeds werd de vraag gesteld: wat is kenmerkend voor de gemeente Leudal? Vier karaktereigenschappen werden hierbij opvallend vaak genoemd. Zij vormen de basis voor het logo:

  • natuur
  • platteland/landelijk
  • leefbaarheid
  • energiek/vooruitstrevend
     

Deze 4 karakteristieken hebben een eigen kleur in het logo gekregen. Groen voor natuur, geel voor landelijk, blauw voor leefbaar en rood staat voor vooruitstrevend en energie. De vier elementen staan op positieve en natuurlijke wijze met elkaar in verbinding, wat de eenheid van de gemeente symboliseert. Dit wordt nog eens krachtig verwoord in de gemeentelijke slogan: ‘Alles komt samen in Leudal’.

""    

""                                                     

Gebruik wapen, vlag en logo 

Het gemeentewapen is het exclusieve en formele herkenningsteken van de gemeente bij officiële gelegenheden. Het gemeentelogo is het exclusieve en formele herkenningsteken van de gemeentelijke organisatie, dat wordt gebruikt in de dagelijkse uitingen van de gemeente. Zowel het wapen als het logo zijn beschermd en mogen alleen gebruikt worden door de gemeente. Het gebruik van het logo door verenigingen, bedrijven of instanties is slechts bij hoge uitzondering toegestaan. Verzoek tot gebruik van het wapen en/of het logo moet u indienen bij het college van burgemeester en wethouders.
 

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.