Uw afvalkalender

Lees voor

Sinds 2015 zijn we overgestapt naar een nieuwe manier om uw afvalkalender te maken. Net als elk jaar krijgt u een papieren afvalkalender, alleen is die nu speciaal voor uw adres gemaakt.

U leest dus alleen nog de afvalinzameldata die voor uw adres zijn bestemd. Daarnaast kunt u nu uw afvalinformatie ook via uw computer of via uw smartphone en tablet opvragen.

Uw afvalkalender via de computer

Via www.MijnAfvalwijzer.nl krijgt u uw persoonlijke afvalinformatie door uw postcode en huisnummer in te toetsen. U krijgt vervolgens de inzameldagen voor uw adres te zien van de verschillende afvalsoorten. En heeft u vragen over afval scheiden, dan kunt u voor elke afvalsoort precies zien hoe u het moet inleveren en waar u dat kunt doen.

Uw afvalkalender via uw smartphone of tablet

Er is ook een mobiele versie van uw afvalkalender via de app MijnAfvalwijzer. Deze app kunt u gratis downloaden via uw app-store en is beschikbaar voor iOs (iPhone, iPad), Android en Windows. Ook via deze app krijgt u de inzameldagen voor uw adres te zien en kunt u informatie bekijken over afvalscheiden.

Nooit meer vergeten uw afval op tijd buiten te zetten

Voor zowel de computer als de mobiele versie geldt dat u een herinnering kunt krijgen wanneer u welk afval aan de straat moet zetten. U kunt zelf instellen op welke manier u deze melding krijgt, via uw e-mail of via melding op u tablet of smartphone. Lees de toelichting hoe u zelf uw meldingen kunt instellen.

LET OP: uw papieren afvalkalender wordt eenmalig verstrekt

Vanwege het persoonlijke karakter van de kalender hebben we geen gedrukte kalenders meer op voorraad en is het niet mogelijk om u een nieuw exemplaar toe te zenden mocht u uw kalender zijn kwijtgeraakt. U kunt wel altijd uw persoonlijke afvalkalender downloaden via www.mijnafvalwijzer.nl. Daar kunt u namelijk via de button Afvalkalender een PDF van uw eigen afvalinformatie inzien en printen.

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.