Gemeenten in Midden-Limburg lopen warm voor het project InduSym. ​​​​InduSym is een afkorting die staat voor industriële symbiose. Dat is een vorm van een circulaire economie waarbij de reststroom van één bedrijf de grondstof van een ander bedrijf wordt. Als er voldoende van deze uitwisselingen zijn, ontstaat er een cirkel zonder restafval. Zo werken we efficiënter, economischer en duurzamer samen. Samenwerkende bedrijven kunnen:

  • goedkoper aan materialen komen zonder nieuwe grondstoffen te verbruiken
  • reststromen een nuttige(re) bestemming geven
  • besparen op of geld verdienen aan afvalverwerking

Deze vorm van duurzaam ondernemen zorgt ervoor dat het afval van één bedrijf de grondstof wordt van een ander bedrijf. Het regionaal samenwerkingsverband Keyport2020 coördineert het project en de Gemeente Leudal is eind 2019 aangehaakt. Meer weten? Kijk op de InduSym website van Keyport. 6 Leudalse ondernemers hebben zich reeds gemeld. Samen met hen zetten we de eerste stappen naar een meer duurzame bedrijfsvoering en het (her)gebruiken van hun reststromen.

Keyport 2020

Keyport 2020 is de samenwerking tussen 8 gemeenten (Leudal, Cranendonck, Echt-Susteren, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert), ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen. Deze partijen slaan de handen ineen om de economische structuur van de regio duurzaam te versterken en het vestigingsklimaat te verbeteren onder 1 noemer: Keyport 2020. Meer informatie over Keyport 2020 op onze pagina 'Keyport 2020'.