Dit project bevindt zich inmiddels in de laatste fase. 

Wat is de aanleiding van het project?

Met het project  ‘fietsroute N280, ontbrekende schakel Horn’ wordt de fietsverbinding door Horn, tussen de N273 (bij de Oude Baexemerweg) en de toe- afrit van de parallelweg langs de N280 bij het Lateraal kanaal, geoptimaliseerd en vormgegeven als geprioriteerde route voor fietsers. Als het provinciale project ‘N280-West, wegvak Leudal’ is gerealiseerd, zorgt dit traject voor het opheffen van een ontbrekende schakel in een goed gefaciliteerde fietsverbinding tussen Weert en Roermond. 

Tegelijkertijd wordt met het project invulling gegeven aan de al lang bestaande wens om de Rijksweg in Horn, tussen de rotonde bij de Beegderweg en de aansluiting bij de Maaslandstraat, in te richten als verblijfsgebied (30 km/u zone), hetgeen moet bijdragen aan het tegengaan van de weg als sluiproute. Tevens zal in de aanpassing van 30km/u zone de haltevoorzieningen voor het openbaar vervoer opgewaardeerd worden. 

Bewonersavond deel Maaslandstraat – Haelerweg

Op donderdag 17 september 2020 werd het schetsontwerp van het deelproject Maaslandstraat – Haelerweg, de 30km zone gepresenteerd tijdens de informatieavond voor aanwonenden (bekijk hier de presentatie). Tijdens deze avond is er constructief gediscuteerd en zijn diverse zorgen, kansen en vragen besproken.

Het betreffende schetsontwerp is middels de volgende link te bekijken: definitief schetsontwerp. Daarnaast is er tijdens de presentatie onderstaand visualisatiefilmpje getoond. 

Planning

Op 6 september 2021 is er gestart met de werkzaamheden m.b.t. het project fietsverbinding Horn inclusief de aanleg van de 30km/u zone op de Rijksweg tussen de rotonde Haelerweg/Beegderweg en de aansluiting met de Maaslandstraat. De laatste civieltechnische werkzaamheden, de aanleg van de 30km/u zone, zijn op vrijdag 20 mei 2022 door de aannemer Hendrickx-Horn BV afgerond. Alleen de aanplant van het groen, hagen en bomen, wordt nog in het plantseizoen eind 2022 uitgevoerd.
Nog te realiseren beplanting:

 • Verspreid over het gehele werk 32 bomen
  • 6 Ulmus 'Columella'
  • 9 Liquidambar styraciflua 'Worplesdon'
  • 4 Crataegus succulenta 'Jubilee'
  • 4 Acer rubrum 'Franksred'
  • 2 Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum'
  • 3 Pyrus calleriana 'Chanticleer'
  • 4 Tillia cordata
  • In de middenstrook komt er een blokhaag van Acer Campestre en in de strook tussen het fiets band komt er een “lijn” haag Acer Campestre.

Vragen?

Bij vragen kunt u contact opnemen met de projectleiders Patrick Moors (p.moors@leudal.nl) of John Janssen (j.janssen@leudal.nl) via email of telefoonnummer (0475) 85 90 00