In opdracht van Rijkswaterstaat voert GSB (Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf) onderhoudswerkzaamheden uit aan diverse bruggen en sluizen in de regio. Eén van die objecten is brug Horn, waar de N280 overheen loopt en de verbinding vormt tussen Horn en Roermond.

De afbeelding hieronder geeft aan om welke brug het gaat.

Van 27 maart 2023 7:00 uur t/m 28 juli 2023 17:00 uur, worden de opleggingen van de brug vervangen en geconserveerd. De werkzaamheden starten vanaf Kanaalweg-West (zijde Horn), waar we de opleggingen vervangen. Nadat deze werkzaamheden gereed zijn, worden de opleggingen aan de andere kant van de brug, vanaf de Kanaalweg-Oost (zijde Roermond), geconserveerd.

De werkzaamheden worden vanaf de onderzijde van de brug uitgevoerd, vanaf Kanaalweg-West en Kanaalweg-Oost. Het verkeer over de N280 wordt helemaal niet gehinderd. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, wordt de berm afgezet en is er een parkeerverbod van toepassing onder de brug. De ruimte onder de brug en in de berm is nodig voor het materieel. Verkeer op de rijbaan wordt niet gestremd. Wel is er een snelheidsbeperking van 30 km/u van toepassing. Incidenteel is er een halve rijbaanafzetting van toepassing, wanneer er groot materieel ingezet wordt om de opleggingen te vervangen. Verkeersregelaars zorgen dan dat het verkeer om en om langs het werk kan rijden.

Locatie van de werkzaamheden
De opleggingen van de brug die vervangen en geconserveerd worden

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met mevrouw Viola Vink werkzaam bij GSB (Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf) via viola@gsb.nl