Wat is het?

Het gemeentearchief Roermond  bewaart allerlei geschreven stukken, kaarten en foto's. In het gemeentearchief kunt u informatie vinden over:

  • de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek);
  • een woonhuis of bedrijf;
  • een buurt of wijk;
  • de gemeente zelf.

De gemeentearchieven tot 1991 van de voormalige gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel, Roggel en Neer bevinden zich in het gemeentearchief Roermond. Deze archieven zijn, op enkele uitzonderingen na, openbaar.

Archief gemeente Leudal

Het archief van gemeente Leudal is niet openbaar. In het archief van de gemeente Leudal bevinden zich de volgende archiefcollecties:

  • 1991-2006:         Voormalige gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel, Roggel en Neer
  • Vanaf 2007:        Archieven gemeente Leudal

Wat moet ik doen?

Contact Gemeentearchief Roermond

Bent u op zoek naar gegevens ouder dan 20 jaar. Dan kunt u terecht bij het Gemeentearchief Roermond. Op hun website vindt u meer informatie. Geef duidelijk aan welke informatie u zoekt. Meestal dateren de eerste akten van de burgerlijke stand uit 1798 en de oudste bevolkingsregisters uit 1850.

Contact gemeente Leudal

Heeft u vragen over een lopend dossier of wilt u inzage in dossiers van na 1991? Dien dan een verzoek in via het contactformulier.Een ambtenaar bekijkt dan welke dossiers zich bevinden in het archief van de gemeente Leudal en welke informatie relevant is en u mag inzien. Archieven worden pas openbaar na overbrenging naar de archiefbewaarplaats te Roermond.

Meer informatie

Stamboomonderzoek

De gemeente Leudal heeft alleen niet openbare archieven en dateren van na 1991.

Omdat alle openbare archieven van voor 1991 van de voormalige gemeente Haelen, Heythuysen, Hunsel, Roggel en Neer zich in het gemeentearchief van Roermond bevinden, begint daar uw onderzoek. Voor de akten burgerlijke stand van vóór 1798 kunt u terecht bij het Regionaal Historisch Centrum Maastricht, RHCL te Maastricht

Heeft u gevonden wat u zocht?

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie?

Marij de Loo

Marij de Loo

Medewerker Burgerbedrijvenplein