De gemeente Leudal is een prachtige wandelroute rijker. Er is jaren hard gewerkt aan de totstandkoming van het Elisabethpad; een familiepad voor jong en oud, dat rolstoelvriendelijk is uitgevoerd.

Feestelijke opening

Het pad wordt op zondag 16 juni om 12.15 uur bij het bezoekerscentrum in Haelen feestelijk geopend door burgemeester Arno Verhoeven en gedeputeerde Hr. Mackus. In de namiddag worden in de kloostertuin en rondom het bezoekerscentrum activiteiten georganiseerd, die ook muzikaal omlijst worden. Het bakhuisje en ook de Leumolen zijn deze middag opengesteld voor bezoekers, tussen 14.00 en 17.00 uur.

Verbinding

Het pad heeft een lengte van 3 km en vormt de verbinding tussen natuur en cultuur. De oude verbinding tussen de Elisabeth-molen en het voormalige klooster wordt door dit pad hersteld, en een prachtige poort geeft toegang tot de kloostertuin. Tevens is een veilige oversteek gerealiseerd, alsook een verbinding vanuit de kloostertuin richting de Heide.

Initiatief

Het pad is een initiatief van IVN Roermond e.o. en is gerealiseerd in een prima samenwerkingsverband tussen IVN, de Gemeente Leudal, Stichting Land van Horne en Staatsbosbeheer.