De gemeente Leudal

Centraal in Midden-Limburg, tussen de twee centrumsteden Roermond en Weert in, maar ook gelegen tussen de Peel en de Maas én grenzend aan België, ligt de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft 35.850 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km² een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente heeft de ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. Er zijn veel bedrijven, winkels, scholen, verenigingen en sportfaciliteiten. Bijzonder is het grote natuur- en bosgebied Leudal waaraan de gemeente haar naam ontleent. Ook de dorpskernen beschikken over veel groen. Het uitgestrekte buitengebied herbergt vele agrarische bedrijven.

Jouw uitdaging en ambitie

De afdeling Ruimte en hiermee de afzonderlijke teams staan de komende jaren voor een aantal belangrijke opgaven. Binnen het  team Ruimtelijk Beheer is het van belang om in samenspraak met de beheerders uitvoering te geven aan een fraaie, doelmatige en verantwoorde openbare ruimte. Als coördinator Buitendienst ben je mede verantwoordelijk voor het behalen van resultaten op het kwaliteitsniveau groenonderhoud, dat wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Tevens ga je projectmatig aan de slag met het inzetten van medewerkers uit de doelgroep en begeleid je deze mensen. Daarnaast is jouw taak om verder te gaan met de doorontwikkeling van het  team buitendienst! Tot slot lever je een bijdrage aan het ontwikkelen en periodiek bijstellen van de diverse beheerplannen en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de door de beheerders gestelde taakstellingen.

De afdeling Ruimte

De afdeling Ruimte bestaat uit drie teams en in totaal ongeveer 93 medewerkers. In het team Ruimtelijk Beheer zitten alle medewerkers die een inhoudelijke bijdrage leveren aan de instandhouding van alle gemeentelijke eigendommen zoals groen, wegen, riolering, vastgoed, openbare verlichting en kunstwerken. De buitendienst is hierin de uitvoerende dienst voor het beheer en onderhoud. De buitendienst bestaat uit 18 vaste medewerkers, ongeveer 20 flexibele WSW-ers en een wisselend aantal mensen vanuit de Participatiewet.

Voor team Ruimtelijk Beheer zoeken wij een:

Coördinator Buitendienst (1fte)

Onderdeel van Team Ruimtelijk Beheer

Functie-inhoud

 • Je bent functioneel en hiërarchisch leidinggevende/coördinator.
 • Je bent verantwoordelijk voor het coachen, stimuleren, controleren en instrueren van de medewerkers buitendienst en medewerkers uit de doelgroep (WSW/ PW)
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoeringscapaciteit (kwaliteit en kwantiteit), de gemeentewerf en het materieel/materiaal om de werkzaamheden Buitendienst uit te kunnen voeren.
 • Je werkt nauw samen met de beheerders en toezichthouders en je stemt af met de teamleider Ruimtelijk Beheer.
 • Jij gaat aan de slag met de doorontwikkeling en professionalisering van het team buitendienst inclusief WSW en PW. Je blijft hierin continu bouwen aan één team waar medewerkers trots op kunnen zijn.
 • Je voert functioneringsgesprekken met de medewerkers van de buitendienst en met de medewerkers in de doelgroep.
 • Je bent daarnaast preventiemedewerker voor de buitendienst.

Functie-eisen

Je voldoet aan de volgende functie-eisen:

•        Je bent in bezit van een afgeronde hbo-opleiding of beschikt over aantoonbaar hbo werk- en denkniveau

•        Je hebt ervaring in het werken met en aansturen van medewerkers in de doelgroep (WSW/participatiewet).

 • Je beschikt over basis kennis groen- grijs(onderhoud)
 • Je beschikt over aantoonbare goede gespreksvaardigheidstechnieken
 • Je bent samenwerkingsgericht, zelfstandig, flexibel, verbindend, nauwkeurig, betrouwbaar en resultaatgericht
 • Je hebt een heldere visie op en kennis van het ruimtelijk domein

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingeschaald in schaal 9 (maximaal €4208,- salaristabel 1 april 2022). (HR21 normfunctie operationeel leidinggevende III) Je ontvangt een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris hetgeen je naar keuze kunt inzetten. Wij bieden een reiskostenvergoeding woon-/ werkverkeer, overige arbeidsvoorwaarden conform cao gemeenten. Wij werken met hulpmiddelen zoals een IPhone.

Solliciteren

Ben je enthousiast over de functie? Dan zien we je motivatiebrief en curriculum vitae graag tegemoet via www.igom.nl.

Reageren kan tot en met 20 augustus 2022.

Op 22 augustus 2022 vindt de brievenselectie plaats en op 31 augustus 2022 (ochtend)  staan de eerste sollicitatiegesprekken gepland. De tweede gesprekken staan gepland op 7 september 2022 (middag).Je kunt je brief richten aan Erik Janssen, Senior Adviseur Wegen en Riolering, o.v.v. de vacaturenaam.

De vacature staat intern en extern gelijktijdig open. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature ben je van harte welkom tijdens onze Meet en Greet op 20 juli 2022! www.leudal.nl/meet-greet. daarnaast kun je voor meer informatie contact opnemen met  Erik Janssen, Senior Adviseur Wegen en Riolering via telefoonnummer: (0475) 859615

Aanmelden Meet & Greet