Ciro viert het 100-jarig bestaan! Namens het gemeentebestuur feliciteert burgemeester Désirée Schmalschläger het bestuur en de medewerkers van harte met deze mijlpaal. ‘Longzorg en Horn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat kan ook niet anders na 100 jaar. Ciro is dan ook veel meer dan een werkgever voor onze inwoners.

Dat kan ook niet anders na 100 jaar. Ciro is dan ook veel meer dan een werkgever voor onze inwoners. Het is een instituut dat onderdeel uitmaakt van onze gemeenschap. Als gemeente zijn we dan ook meer dan trots om zo’n gerenommeerd kennis- en behandelcentrum binnen onze gemeentegrenzen te hebben. Ciro staat landelijk en internationaal zeer hoog aangeschreven vanwege de wetenschappelijke expertise en onderzoeken die er verricht worden. Van betekenis is het actuele onderzoek van Longfonds, Ciro en de Universiteiten Maastricht en Hasselt naar langdurige klachten na een COVID-19 infectie. Ik hoop en wens dat de verbondenheid tussen Leudal en Ciro nog lang mag blijven voortbestaan’.
 

Vandaag is ook de jaarlijkse Ciro Artwalk geopend. Het Ciro-terrein is een bijzondere plek waar kunst, natuur en zorg samenkomen. Ongeveer 100 kunstwerken zijn tijdens deze historische kunstwandeling gratis te bewonderen in de bosrijke omgeving. Voor meer info, zie https://www.100jaarciro.nl/nl/artwalk-100-jaar.