Op 22 mei 2019 heeft de politie in een woning aan de Arenbos in Heythuysen een hennepkwekerij aangetroffen. Dit is voor Burgemeester Schmalschläger aanleiding om de woning vanaf 10 september 2019 te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Politie en justitie gaan over tot strafvervolging.

Maak drugs in jouw buurt kansloos

Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt jou als buurtbewoner altijd. Bijvoorbeeld door overlast van stank en vervuiling. En verloedering van de buurt, het geeft een gevoel van onveiligheid, voor jezelf en je kinderen. Het kan nog erger. Een woning in een buurt met drugscriminaliteit is moeilijk te verkopen en wordt minder waard. Als je naast een drugslab-, wietplantage woont, is er brand-, explosie of verstikkingsgevaar.

Zet je buurt dus niet op het spel door drugs in je omgeving toe te staan. Meld het gewoon. Beter voor je buurt. Beter voor jezelf.

Ben alert, volg je onderbuik gevoel

Vermoed jij dat er drugshandel, wietteelt of productie van drugs in jouw buurt plaatsvindt?
Houd jouw buurt veilig met één telefoontje. Neem contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer: 0800-7000.
Je kunt ook een melding doen via het digitale gemeentelijke meldpunt www.leudal.nl/ondermijning

Melden helpt, altijd!

De politie onderneemt altijd actie op basis van jouw melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merk je daar zelf niets van. Bijvoorbeeld dat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Laat je dus niet ontmoedigen. Melden heeft altijd zin.

Melden is veilig

Durf je verdachte situaties niet te melden omdat je bang bent dat mensen er achter komen? Weet dan dat de politie zorgvuldig omgaat met je informatie en verdachten niet vertelt wie de tipgever is. Wil je volledig anoniem blijven, dan kan je bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.