In verband met de coronacrisis worden meer beperkende maatregelen genomen ten aanzien van de afvalinzameling.

Via onderstaande links ziet u een overzicht van de wijzigingen en aanbevelingen.

  • Het milieupark in ROGGEL is voor onbepaalde tijd gesloten. De milieuparken in MAASBRACHT en MONTFORT zijn wel volgens normale openingstijden geopend. Voor meer informatie zie:
    RD Maasland - Milieupark
  • Blijf op de hoogte van alle relevante informatie en wijzigingen rondom afvalinzameling. Download de gratis app Afvalwijzer. 

Heeft u de app Afvalwijzer nog niet? Download deze dan nu!  Dit is de snelste en belangrijkste manier om u te informeren. Zorg ook dat u toestemming geeft om een pushbericht te ontvangen. Dan weet u zeker dat u alle belangrijke informatie ontvangt.

Ondanks deze bijzondere tijd waarin we met zijn allen het Corona-virus proberen in te dammen, doet RD Maasland er alles aan om de afvalinzameling zoveel mogelijk normaal te laten verlopen. Echter, ook RD Maasland heeft met veel ziekmeldingen te maken. Ze sluiten het daarom niet uit dat ze in de toekomst de inzameling moeten aanpassen. Zij informeren u over eventuele wijzigingen via de website van RD Maasland,  https://www.rdmaasland.nl, en via de gratis app Afvalwijzer.

  • Compostdag 28 maart 2020 vervalt
  • De papierinzameling gaat vooralsnog door met uitzondering van de kern Haelen. Wij verzoeken de inzamelende verenigingen de adviezen van het RIVM strikt op te volgen. Mocht een vereniging toch besluiten om de inzameling niet door te laten gaan dan dient de vereniging per omgaande contact op te nemen met de gemeente en de inwoners van de desbetreffende kern in te lichten.