Wat is het?

Chemische huishoudelijke producten kunnen bij normale afvalverwerking behoorlijke schade toebrengen aan het milieu.

Alledaagse stoffen zoals nagellak, wasbenzine, medicijnen en verfverdunner moeten daarom apart worden verwerkt. Klein chemisch afval (KCA) kunt u bewaren in de milieubox. Deze box wordt gratis door Reinigingsdienst Maasland verstrekt. In de gemeente Leudal rijdt de chemokar één keer per jaar door de kernen, zodat u vlak bij huis de milieubox met klein chemisch afval (KCA) kunt laten leegmaken. 

Wat kost het?

Het inleveren van KCA bij de milieuparken en bij de chemokar is gratis.

Wat moet ik doen?

De gemeentelijke inzamelpunten voor klein chemisch afval zijn de 2 milieustraten van RD Maasland in Roggel en Maasbracht. U kunt hier gedurende het hele jaar het KCA gratis inleveren. Kijk voor meer informatie over de inzameling op de website van RD Maasland(externe link). Tweemaal per jaar wordt het KCA bij u in de buurt ingezameld door de chemokar. Op de website van RD Maasland zijn de inzamelroutes(externe link) te vinden.

Voor inzameling in het buitengebied dient u zich tot uiterlijk 15.00 uur één werkdag voorafgaand aan de inzameling in uw kern telefonisch aan te melden bij RD Maasland, telefoon (0475) 594632 of via email info@rdmaasland.nl.